Een heel seizoen Game of Thrones op één S7-accu

Khaleessi
Kun je een heel seizoen van iedereens favoriete serie kijken zonder tussendoor je S7-batterij op te laden? Dat is nu uitgezocht.

Bij de lancering van de S7 zei Samsung’s vice-president Justin Denison het volgende:

These devices are incredibly powerful (…) In fact, with the strides we’ve made, you can now comfortably binge-watch a whole season of Game of Thrones on one charge.

Hoog tijd dus dat eens werd uitgezocht of dit daadwerkelijk zo is. Een benchmark die tegelijkertijd voor de hand ligt en origineel is. Kun je een heel seizoen kijken voordat de accu leeg is? Zijn deze devices werkelijk zo powerful? Een blogger van Sammobile startte simpelweg bij aflevering 1 van seizoen 1 en keek wanneer het toestel uitviel.

De ’onderzoeker’ nam zelfs de moeite om de bewering in drie verschillende scenarios te testen: met Wifi aan en in Vliegtuigstand, Offline zonder Vliegtuigstand, en Offline met Vliegtuigstand. Het zal je niet verbazen dat de laatste modus het meest energiezuinig is.

De resultaten: in de eerste stand begaf de S7-accu het na 39:15 in aflevering tien. In stand twee haalde hij het daadwerkelijk: offline maar zonder Vliegtuigstand hield hij zelfs bijna 5% batterij over. In de laatste en meest zuinige stand ten slotte zelfs 18%.

Het was dus niet zomaar grootspraak. Het lijkt wel alsof Samsung exact dezelfde test heeft gehouden. Want het klopt precies.

Nog geen reacties

  1. fantastisch toestel toch, goedkoper dan de S6 plus, waterdicht, microSD slot, amoled scherm, en dan nog eens een goede batterij. Nu weten we waarom apple telkens bij Samsung aanklopt voor sommige hardware!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *