Een iPhone X schermreparatie kost hoeveel?!?!

Je iPhone in deze toestand vinden is nooit een feest, maar voor de iPhone X gaat dat een extra pijnlijk moment worden
Alsof de aanschafprijs nog niet hoog genoeg is…

Terwijl Apple-fans naar de virtuele winkels stormen om hun iPhone X te bestellen, zit ik vooral in afschuw naar Apple’s reparatiekosten te kijken. Nadat het toestel vandaag te pre-orderen is, onthult het miljardenbedrijf dat de reparatie van een iPhone X-display maar liefst €321,10 gaat kosten!

Even ter illustratie, het scherm van de iPhone 8 Plus laten repareren kost zo’n €200,- euro en de reparatiekosten van de meeste oudere iPhones komen niet boven de €160 à €180 euro uit. De iPhone X laten repareren kost dus 60% meer dan het laten repareren van de iPhone 8 Plus. De prijzen zijn overigens voor schermreparaties, want alle overige schade gaat je voor de X al snel €611,10 kosten.

Als de absurde aanschafprijs van het toestel van €1160,- euro nog geen afknapper is, dan zijn de reparatiekosten dat wel. Overigens paste Apple hun reparatiebeleid recentelijk een beetje aan, waardoor het gemakkelijker moet worden om je toestel te laten maken. Dat is als je portemonnee ramvol briefjes van honderd zit. De prijzen zijn overigens alleen voor iPhone-bezitters die geen AppleCare+-verzekering hebben afgesloten. In dat geval betaal je voor 2 jaar verzekering €229,- euro.

Waarom de reparatiekosten van het toestel zo belachelijk hoog zijn is deels te achterhalen door een belangrijk verschil tussen de iPhone X en alle andere iPhone-toestellen. Het nieuwste vlaggenschip van Apple heeft namelijk een OLED-scherm, dat ongetwijfeld wat duurder is dan een ‘gewoon’ scherm.

Wat vind jij van de reparatiekosten? Is dit de (veel te dure) druppel die de iPhone-emmer doet overlopen? Laat het weten in de comments. Of de iPhone X door de gigantische prijs en eveneens prijzige reparatie minder goed zal verkopen dan verwacht, dat zal de tijd ons leren. Lees tot die tijd of men überhaupt wel zit te wachten op de iPhone X. De cijfers vind je hier. Ook check je hier waarom Apple moeite heeft met produceren van een grote hoeveelheid iPhone X’en.

8 reacties

  • @ffw88: ik heb er van de week nog een vervangen, op de telefoon van m’n puberdochter – na een paar maanden is zo’n protector wel kapot, maar het telefoonscherm zelf bleek nog 100% schadevrij. En dat ook na 2 jaar in gebruik. Ik koop die protectors meestal per twee of drie en vervang ze meestal zo om de 4-6 maanden, bij alle telefoons thuis.

   Omgekeerd ken ik werkelijk geen enkele S6/S7 Edge bezitter die scherm nog niet kapot heeft (of heeft gehad); een collega van mij is nu al aan z’n derde scherm op z’n S6 Edge van ruim een jaar oud…

    • @ffw88: als ze beschikbaar zijn voor de (China-)phones die we thuis gebruiken, koop ik originele Nillkin screen protectors, dit kosten meestal zo tussen de 6 en 8 euro. De goedkopere exemplaren functioneren meestal ook wel, soms tref je ze aan die niet 100% vlak zijn, maar dat is eerder uitzondering dan regel.

     Ik heb zelf een jaar lang een OnePlus X gebruikt uit een van de eerste productie batches, daar zat ook meer bolling in het scherm, waardoor je ‘randjes’ had bij de screen protector, maar gek genoeg geeft dat kleine beetje ruimte ook een beetje ‘veerkracht’ waardoor de screen protector langer mee leek te gaan. De telefoon wordt nu door m’n zoontje gebruikt en het enige waar de telefoon nu van te lijden heeft is vette vingers.

   • @RRRobert: dan moet je gewoon een keer leren om fatsoenlijk met je spullen om te gaan. Als je kinderen dit niet begrijoen dan moet je ze niet met zon telefoon rond laten rennen. Ik heb mn s7 edge in 1.5 jaar tijd maar 1 keer serieus laten vallen op de achterkant, en gelukkig is het glas daarbij niet stuk gegaan. Bij aankoop waren er nog geen fatsoenlijke full face glass protectors beschikbaar, en ben er achteraf ook nooit meer aan begonnen. Inmiddels heb ik wel wat krasjes, maar niets wat storend is. Het enige punt is dat de accu inmiddels zo hard is achteruitgegaan dat ie het nog maar net tot de avond uit houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *