Een kerstboodschap van Edward Snowden [video]

Ed
Terwijl u vandaag of morgen met de familie aan tafel gaat, schakelen we nu over naar een privacyvoorvechter die zijn familie heeft moeten achterlaten en zijn land is ontvlucht. [insert melodramatisch muziekje] Op Channel 4 heeft klokkenluider Snowden een kerstboodschap de wereld ingestuurd.

De alternatieve kersttoespraak van Channel 4, een traditie, is opgenomen in Rusland waar hij naartoe vluchtte vanuit Hong Kong nadat hij in de openbaarheid bracht hoe de NSA de wereld aftapt. Snowden roept in zijn speech op om een gezamenlijke vuist te maken tegen grootschalige afluisterpraktijken door overheden. Want als overheden echt willen weten hoe het met ons gaat, is vragen goedkoper dan spioneren, aldus Snowden.

Met onderstaande quote slaat hij overigens keihard de spijker op de kop:

“A child born today will grow up with no conception of privacy at all. They’ll never know what it means to have a private moment to themselves, an unrecorded, unanalyzed thought. And that’s a problem, because privacy matters,”

Fijne kerst, ook namens Edward Snowden, de man die aan het licht bracht dat de Amerikaanse NSA zichzelf toegang kan verschaffen tot het internetgedrag van vrijwel iedereen die is aangesloten.

[gv data=”cM2idIg9pSA”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *