Een man en zijn kat hacken een woonwijk

WarKitteh
Door zijn kat uit te rusten met een vernuftige halsband, probeert een hacker de onbeveiligde wifi-signalen uit zijn woonwijk te ontdekken.

Gene Bransfield doet onderzoek naar beveiliging en schakelde voor zijn nieuwste project zijn kat Coco in. Hij rustte hem uit met een halsband met een batterij, wifi-kaart, GPS module en speciale Spark Core Chip. Deze Spark Core is een open source chip die gebruikt kan worden om apparaten met elkaar te verbinden middels de cloud.

Bransfield knutselde een programmaatje in elkaar dat open wifi-signalen opspoort of netwerken opslaat die middels een verouderde (en gemakkelijk te kraken) beveiliging geblokkeerd worden. Zo vertelt hij aan Wired. In de afbeelding hieronder kun je zien wat er allemaal schuilgaat onder de onschuldig ogende halsband, met een biljet erbij als vergelijkingsmateriaal.

WarKitteh-halsband

WarKitteh
De halsband ziet Bransfield eerder als grapje dan de volgende revolutie in de hackerswereld. Door de kat rond te laten lopen door de buurt kreeg hij voortdurend gegevens binnen over wifi-signalen, en tot zijn verbazing waren er veel meer verouderde beveiligingen aanwezig dan dat hij verwacht had.

Hij noemde de halsband de WarKitteh Collar, een grapje die naar het Wardriving verwijst. Bij deze methode rijdt men in een bewegend voertuig door de straat, op zoek naar hackbare wifi-signalen. Dat is echter een stuk minder subtiel dan een kat die vrolijk je achtertuin in gewandeld komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *