Een miljard iPhones? Apple is nu over de helft

Auteur: , Geen reacties
De iPhone is een half miljard keer verkocht

Ergens in de afgelopen weken heeft Apple een nieuwe mijlpaal bereikt.

Dat zegt Forbes althans. Het bedrijf uit Cupertino heeft in zeven jaar tijd mondiaal een half miljard iPhones wegezet. De eerste iPhone werd gelanceerd in 2007 door toenmalig CEO Steve Jobs. Hij sprak de ietwat gedempte verwachting uit om in een jaar tijd 10 miljoen exemplaren te verkopen. Dat werden er 13,7 miljoen.

De 100 miljoen-mijlpaal werd in 2011 bereikt, toen de iPhone krap vier jaar op de markt was. Het daaropvolgende jaar ging het hard, want Apple wist in 2012 200 miljoen verkopen te noteren. De 300 miljoenste iPhone ging eind 2012 de deur uit, in juli 2013 stond de productieteller op 400 miljoen.

Nu, met de iPhone 5s en 5c in de winkels en met de iPhone 6 in het vooruitzicht, is de half miljard aangetikt volgens de luxisten van Forbes, al durven ze geen exacte datum te geven van wanneer dat is gebeurd. Apple heeft zelf namelijk nog geen cijfers gepresenteerd.

De 1 miljardste iPhone wordt in 2017 verwacht, mocht Apple’s iDevice niet in elkaar storten.

De iPhone is een half miljard keer verkocht

P.S. twee onbenullige feitjes: Als je een half miljard iPhone 5 toestellen achter elkaar zou leggen, komt de lengte overeen met ruim 1,5 keer de omtrek van de aarde. Als je ze plat zou opstapelen komt de hoogte overeen met een flat van zo’n 1300 verdiepingen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).