Een sch*tverhaal: dit wist je vast niet over de WC [video]

schijtverhaal-toilet-geheimen
Er is zelfs een wetenschappelijk antwoord op een dagelijks dilemma.

Er zijn van die dagelijkse dilemma’s waar je eigenlijk nooit over uitgepraat raakt. Een van die dilemma’s is de vraag hoe je de rol WC-papier nu op moet hangen. Met het losse velletje aan de achterkant of aan de voorkant van de rol? Nu blijkt dat daar al lang een wetenschappelijke verklaring voor is. Ook ontdekten we wat andere stinkende feiten over het WC-papier. Wedden dat jij dit niet wist…

Wat is de plek waar de meeste bacteriën zich ophopen?
Hoe schoon een toilet is kun je maar gedeeltelijk zien en dat is misschien ook wel beter. Toch zijn er mensen die het wel precies willen weten. Onderzoekers hebben ontdekt waar op een toilet zich de meeste bacteriën verzamelen. Niet in de pot, ook niet op de kraan en al zeker niet op de WC-Bril. Veruit de meeste bacteriën komen namelijk voor op… WC-papier. Bacteriën hopen zich namelijk graag op in hoekjes en vochtige plaatsen. Hoe het komt dat er zoveel bacteriën op WC-papier leven vertel ik je hierna.

Doe de klep dicht voor je doorspoelt!
Veel mensen spoelen de WC door terwijl de klep van de pot nog open staat. Het gevolg is dat het spoelwater verneveld en zo door de hele badkamer spat. De bacteriën van (grote) boodschap van jou, of erger, jouw voorganger verdwijnen dan als een nevel door de hele ruimte. Van deurklink tot wastafel en van toiletpapier (tada) tot muur, alles zit onder. YEK!

Hang je de rol nu met de losse kant langs de muur of aan de voorkant?
Een rol WC-papier kan je op 2 manieren ophangen: met het velletje langs de muur of met het velletje aan de voorkant. Er zijn op internet talloze theorieën en filmpjes te vinden over deze discussie. Toch is de vraag simpel te beantwoorden. Voor toiletpapier is namelijk ooit (in 1893 om precies te zijn) een patent-aanvraag gedaan. Uit de patent-tekening is duidelijk op te maken dat je het velletje aan de voorkant en niet langs de muur moet hangen.

Ook recenter onderzoek toont aan dat frisser is om de rol met het velletje aan de voorkant te hangen. We weten inmiddels dat zich door doorspoelen met klep open een nevel van bacteriën over de muur verspreid. Vocht zakt uiteraard door de zwaartekracht. Uiteindelijk is de muur van boven tot onder ‘verrijkt’. De bacteriën kunnen zo ook op het WC-papier terecht komen Daarnaast moet je, als je een velletje WC-papier nodig hebt en het velletje langs de muur hangt, met je hand langs de muur…
Een ander probleem is dat je minder makkelijk een stukje van de rol afscheurt. Veel mensen pakken dus met 1 hand de rol vast terwijl ze met de andere langs de muur gaan om een stukje WC-papier af te scheuren. De bacteriënkermis is dan compleet. Met de rol aan de voorkant voorkom je veel problemen.

toiletrol-patent-velletje-voor

Leg nooit WC-papier op de WC-bril.
Ook een klassieker, in openbare toiletten even met een wc-papier de bril schoonmaken of zelfs wc-papier over de zitting leggen voor je ‘moet’. Das niet hygiënisch. Zoals je gezien hebt bevat WC-papier namelijk de meeste bacteriën van het hele toilet. Daarnaast is de toiletbril aan de bovenkant zo ontworpen dat bacteriën zich niet kunnen nestelen. Dat ontwerp doe je teniet als je er papier op legt.

Spoel door voordat je jouw handen wast
Allereerst hebben we het al over de bacteriënnevel gehad. Als je eerst handen wast en dan doorspoelt haal je de bacteriën op de knop om door te spoelen weer op jouw schone handen. Daarnaast blijkt dat meer dan 65% van de mensen de knop niet met hun handen, maar met hun voeten bedienen. Zo krijg je, als je de knop wel met de handen aanraakt, naast de toilet-bacteriën ook nog gratis een filtertje straatvuil.

Gelukkig hoef je de boel tegenwoordig niet al te vaak meer schoon te houden, dus met deze toiletgeheimen wordt een bezoek aan ‘kamertje 100’ ‘poepen zonder duwen.’

In dit filmpje zie je alle bijzonderheden rondom het toilet op een rij.
[gv data=”vuf_-b_8QeI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *