Een vliegtuig zonder echte ramen: belachelijk of geniaal?

Een vliegtuig zonder echte ramen: belachelijk of geniaal?
Je uitzicht zal er minder op worden, maar het is wel beter voor het milieu.

Vliegen is, zeker in Economy Class, niet de fijnste vorm van transport. Wel uniek is dat je een uitzicht hebt dat soms adembenemend kan zijn. Hoelang kunnen we nog puur genieten van dat uitzicht? Puur, in de vorm van een echt raam. Vliegmaatschappij Emirates overweegt namelijk echte ramen te vervangen voor beeldschermen die een uitzicht nabootsen aan de hand van camera’s, aldus de BBC.

Via het infotainmentsysteem kun je al vaak meekijken met allerlei camera’s. Dit is afhankelijk van welke maatschappij en met welk vliegtuig je vliegt. De kans is dat deze trend zal worden doorgetrokken. Ramen zijn namelijk helemaal niet praktisch in een vliegtuig. De kist is er minder gestroomlijnd door. Dit heeft onder andere tot gevolg dat een vliegtuig een lagere snelheid heeft en meer brandstof verbruikt.

Door ramen te vervangen voor camera’s kunnen passagiers nog steeds naar buiten kijken, maar is een vliegtuig minder duur in gebruik én wordt het milieu minder belast. Helaas maakt het naar buiten kijken wel minder echt. Door beeldschermen turen doen we immers allemaal al genoeg. Aan de andere kant: vliegtuigen vervuilen enorm en als we zo vliegen iéts milieuvriendelijker kunnen maken, waarom niet?

4 reacties

  1. Ja gewoon doen.
    Het gaat om het transport, niet om het uitzicht, daar heb je torens voor.
    Of je neemt een duurdere vlucht, voor het uitzicht? (want je hoef niet meteen elk vliegtuig te vervangen! dit kan een alternatieve klasse worden!)

  2. Vergeet ook niet dat de structurele integriteit van zo’n vliegtuig dan echt mega erg omhoog schiet, dus minder gewicht nodig voor verstevigingen en dus weer heel wat minder brandstofgebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *