Eerste blik in Google Play Store 4.0 [updated]

Google Play Store 4.0
Jaja, daar is ie dan! De eerste screenshot van de vernieuwde Google Play Store 4.0 is vandaag uitgelekt via een YouTube medewerker. Spannend!

Eileen Rivera publiceerde de foto eerder vandaag op het web en haalde hem kort daarna weer offline. Google zou Google niet zijn als we geen historie of cache hadden. En jawel, zo werd het screenshot uit de zoekresultaten gevist door een aantal slimme heren bij AndroidAuthority.com.

Zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien, zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd aan de applicatiewinkel van de softwaregigant. Het Play pictogram is gewijzigd, omdat we hier te maken hebben met een interne beta release van de applicatie. De uiteindelijke app heeft gewoon weer het standaard logo.

Google Play Store 4.0 01

Daarnaast zijn er hier en daar wat wijzigingen doorgevoerd aan de look and feel, de instellingen en de indeling van de applicatie. De iconen van de apps zijn bijvoorbeeld groter en de applicatiewinkel lijkt een stuk overzichtelijker geworden.

UPDATE: Google heeft de nieuwe look van Google’s Play Soter op Android-telefoons en -tablets inmiddels officieel onthuld. De afbeeldingen zijn groter en het afrekenen zou makkelijker moeten gaan. Android-users, laat ons weten wat je van de wijzigingen vindt!

[gv data=”3VL-R4RPx3Q”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Wat betreft de App omgeving lijkt me er vrij weinig gewijzigd, het ziet er zeker een stuk frisser uit. Daar ben ik wel van gecharmeerd.
    Ik vraag me af hoe vaak ik bijvoorbeeld de sectie ‘Music’ ga gebruiken. Als je Spotify hebt geïnstalleerd (o.i.d.) dan kom je waarschijnlijk nooit in die sectie.
    Daar komt dan ook meteen het vermoeden bij dat de app Play Store zelf, waarschijnlijk ook een stuk groter (qua data) zal zijn dan de huidige store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *