Eerste details nieuwe Nexus-toestel HTC bekend

Eerste details nieuwe Nexus-toestel HTC bekendEerder dit jaar werd al bekend dat HTC de volgende generatie Nexus-smartphones zou ontwikkelen. We hebben inmiddels ook de eerste details over de langverwachte smartphone te pakken.

Volgens Android Police wordt het nieuwe toestel ontwikkeld onder de codenaam Sailfish. Het nieuwe toestel krijgt een 5″ display met een resolutie van 1920 bij 180 pixels en wordt voorzien van een vingerafdrukscanner.

Ook de overige specificaties liggen al op straat: de HTC Nexus krijgt een quad-core 2.0GHz processor, 32GB opslagruimte, 4 GB werkgeheugen, een 12-megapixel camera en een USB-C aansluiting.

Verder blijft het mogelijk om je koptelefoon in te pluggen. Daarmee gaat HTC niet mee in de trend die Apple wil zetten door de headphone-jack weg te laten.

4 reacties

  1. Op Tweakers werd gemeld dat de processor een (iets) onderklokte versie (@ 2,15 GHz) van de Snapdragon 820 zou worden. Als Google hiermee weer naar de roots terugkeert (budget telefoon met ‘bijna’ high-end specs en pure Android ervaring), zou ik dat zeer toejuichen!

    bron

  2. Ben benieuwd of hij de 6p gaat overtreffen.

    Heb dit toestel sinds een paar maanden en ben daar erg enthousiast over. Het ding is supersnel, hoeft zelfs bij intensief gebruik nauwelijks aan de lader en het display is lekker groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *