Eerste foto Nokia Lumia 1520 phablet opgedoken

Nokia Lumia 1520 phablet
Mensen die graag een compensatietelefoon willen, maar dan wel eentje die draait op Windows Phone 8 in plaats van Android, kunnen straks terecht bij Nokia voor dit 6-inch slagschip.

We hoorden al geruchten over deze telefoon met de codenaam ‘Bandit’ en dit lijkt de eerste foto te zijn. De telefoon die links van de Lumia 1520 ligt is, als we het goed zien, een Lumia 1020 met een 4.5-inch scherm.

Het 6-inch scherm van de Lumia 1520 zou een resolutie hebben van 1080p, iets wat mogelijk is geworden door de GDR3 voor Windows Phone 8. Voor het rekenwerk zou een Qualcomm Snapdragon quad-core processor zorgen.

Tot slot schijnt deze concurrent van de Samsung Galaxy Note III en Sony Xperia Z Ultra beschikken over een 20 megapixel PureView camera, vergelijkbaar met de Nokia Lumia 925. (via: wpcentral.com)

Eind dit jaar zou deze phablet van Nokia op de markt moeten verschijnen.

Nog geen reacties

    • @integraturbo:

      Volgens de statistieken groeit WP elk kwartaal een paar tiende procent sinds het tweede kwartaal 2011. Ik vind het wel lekker, het groeit hard genoeg zodat het OS zich blijft ontwikkelen en innoveren maar is (nog) niet intersseant voor spammers en malware bedrijven. En de prijzen van de hard en -software blijven relatief laaf. Android toestellen rijzen de pan de uit op moment!

      • @Laue: Maar het blijft vreemd. Daar waar je vroeger een mobiel kocht om het merk, wordt nu eerst gekeken naar het besturingssysteem en dan pas naar het merk telefoon.

        Die hele trouwe Nokia aanhangers van 10 jaar geleden is niks meer van over.

        • @integraturbo:
          Ik denk dat we in de zelfde situatie zitten. Vroeger had je ook nauwelijks verschil in hardware alleen symbian/nokia had de overhand. Heb ooit eens een panasonic gehad, niets mis mee. Was ook niet zo moeilijk want je kon er toch alleen maar mee bellen en smsen. Tegenwoordig is de hardware nog steeds nauwelijks onderscheidend, dit komt omdat er maar 3-4 chip makers zijn. Wil je tegenwoordig opvallen moet je je onderscheiden met software en andere features.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *