Eerste Galaxy Note 9-impressie staat maand te vroeg online

Galaxy Note 9
Samsung heeft nog maar net bevestigd dat de presentatie van de Galaxy Note 9 gepland staat voor 9 augustus, dus deze review had vast nog niet online mogen staan.

Nog iets meer dan een maand, dan zien we de Galaxy Note 9 voor het eerst in volle glorie. Behalve als je Eldar Murtazin heet, want deze Russische blogger weet regelmatig al ver voor de release de nieuwste Samsung-toestellen te scoren. Hij heeft een reputatie hoog te houden en dus kunnen we er wel vanuit gaan dat hij ook de Note 9 al in zijn broekzak heeft.

Volgens Murtazin krijgt de Note 9 een Super AMOLED-scherm dat nog helderder is dan voorheen. Daarnaast is ook de AlwaysOn-functionaliteit verbeterd. Het instapmodel krijgt 128GB opslagruimte en 6GB werkgeheugen, maar indien gewenst kun je ook upgraden naar 256 of 512GB opslag. Daar hoort dan ook meteen 8GB werkgeheugen bij.

De prestaties van de camera’s zijn vergelijkbaar met die van de Galaxy S9+, al zijn de lenzen nu horizontaal naast elkaar geplaatst. Daaronder is dan voldoende ruimte voor de vingerafdrukscanner, die bij de Note 9 nog niet in de display verwerkt is, maar gewoon weer op de achterkant te vinden is.

De accu krijgt een welkome boost en heeft een capaciteit van 4.000mAh, waardoor je in theorie pas na twee dagen op zoek hoeft naar een oplader. Verder zou ook de S Pen vernieuwd zijn en bluetooth ondersteunen, maar wat dat in de praktijk betekent vertelt onze Russische vriend helaas niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *