Eerste geruchten over de iPhone 6s stromen binnen

Eerste geruchten over de iPhone 6s stromen binnen
Nog maar een maandje of acht, en Apple-fanatici kunnen weer voor de deur van een Apple Store gaan liggen voor een nieuwe iTelefoon. Dit is wat we al weten.

Volgens het Taiwanese TechNews is Apple van plan om de iPhone 6s te voorzien van 2 GB aan werkgeheugen (RAM). Dat zou een verdubbeling beteken van de huidige hoeveelheid. Sinds de iPhone 5 vind Apple het niet nodig om meer werkgeheugen toe te passen, terwijl de Android-concurrentie al geruime tijd 2 of zelfs 3 GB gebruiken. Om iPhones soepel te laten draaien heeft Apple tot op heden meer gigabyte niet nodig gehad, maar daar komt met de iPhone 6s dus mogelijk verandering in.

Apple zou kiezen voor het snellere LPDDR4-werkgeheugen, een verbetering ten opzichte van het LPDDR3-geheugen in de iPhone 6 en 6 Plus. Voor de productie wordt gerekend op Samsung, Micron-Elpida en Hynix.

Nog geen reacties

  1. Wanneer focussen bouwers van smartphones zich nou eens op duidelijk waarneembare verbeteringen. Zoals een langere accuduur, scherpere foto’s of stevigere behuizing. Het draait al zó soepel dat ik vermoed dat het upgraden van het geheugen enkel is om claims te maken zoals: ruim twee keer zo snel als de Iphone 6. Behalve in synthetische benchmarks merk je er namelijk zo goed als niets van.

  2. Wow, super onverwacht dat Apple het ‘s’-model net wat sneller maakt en wat andere dingen verandert en het als supergrote verbetering neerzet!!1!

    *sarcasm off*

    Tuurlijk het is nieuws, maar het truukje is iig niet nieuw meer.

  3. “Android telefoons hebben al lang meer geheugen.” Ja, en dat is maar goed ook! Android is een stuk minder goed geoptimaliseerd – een offer wat je maakt als je software op een breed scala aan hardware moet draaien. 1 GB RAM is genoeg, ik merk nergens aan dat het te weinig zou zijn… Maar goed, meer geheugen kan geen kwaad. @kromatic Ik betwijfel of ze zulke claims gaan maken op alleen het verdubbelen van het RAM. Elke whizkid weet dat je systeem niet dubbel zo snel word van dubbel zoveel RAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *