Eerste grote Apex Legends-update fixt grootste problemen

Wwow
Whooo, Octane brengt een hoop goede updates met zich mee.

Het eerste seizoen van Apex Legends is begonnen, wat niet alleen een nieuw karakter aan ons geeft om mee te spelen, maar ook allerlei nieuwe content. Ontwikkelaar Respawn Entertainment had het tevens beloofd: we fixen eerst de grootste problemen en dan starten we het eerste seizoen. Die twee dingen zijn hand in hand gegaan.

Eind februari schreef ik een stuk waarin ik de grootste problemen van Apex Legends op een rijtje zette. Vaste lezers weten dat ik helemaal weg ben van de game, maar er is genoeg dat veranderd moet worden om de volledige potentie van deze titel te benutten. Ze lijken met de eerste grote update inderdaad op de goede weg te zijn.

De eerste grote aanpak van crashes is verwerkt in de update. Hoewel het nog steeds niet helemaal duidelijk is waarom de game soms uit het niets crasht, is het voor PC-gebruikers in elk geval gemakkelijker gemaakt om de crash te rapporteren.

Ook zijn cheaters aangepakt. Hoewel ik het probleem niet in het problemen-artikel heb beschreven, ben ik sindsdien (in mijn optiek) al meerdere cheaters tegengekomen. Respawn heeft op het moment van het schrijven van de patchnotes al bijna 500.000 accounts gebanned. Dat is ‘slechts’ 1% van het totale aantal spelers, maar het is een goed begin.

Overigens wil ik Respawn wederom voor hun geweldige transparantie complimenteren. Dit is hoe ze met het cheater-probleem omgaan: “We hebben momenteel een anti-speed-hack systeem in Apex Legends verwerkt, maar het is niet zo effectief als dat we hoopten, mogelijk vanwege een bug die we waarschijnlijk al geïdentificeerd hebben. We zullen het probleem tijdens de volgende server-update aanpakken. We maken nog bekend wanneer de update live gaat en we werken eraan om het zo snel mogelijk te lanceren.” Vind nog maar een game-ontwikkelaar die zo open en eerlijk is over problemen!

Naast een waslijst aan bugfixes, quality of live-verbeteringen en wat kleine aanpassingen aan sommige wapens is het vooral de hitbox-update die eruit springt. De raakpunten voor de personages Gibraltar, Caustic en Pathfinder zijn namelijk aangepast, wat die drie personages beter moet maken en de rest ietwat naar het midden trekt. Ook zijn de abilities van Caustic iets beter gemaakt, is Bangalore’s snelheid een beetje generfd en kan Pathfinder nu meer beacons in de wereld vinden.

Kortom, Respawn pakt zo’n beetje alle grote problemen die de game heeft aan. Niemand zal beweren dat Apex nu plotseling perfect is en geen werk meer nodig heeft, maar Respawn werkt zuiver, snel en efficiënt om alle grote problemen te verhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *