Eerste info over nieuwe Star Wars-serie The Mandalorian

The Mandalorian
Dit gaat een belangrijke serie worden!

Een streamingdienst lanceren zonder een grote titel is een kansloze missie. Met giganten als Netflix en Hulu moet je van goede huize komen om nieuwe klanten te trekken. Amazon lanceerde bijvoorbeeld met Prime de serie The Grand Tour met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

Zoals je wellicht weet werkt Disney ook aan een eigen streamingplatform. Veel content die je van Disney nu nog op Netflix kunt kijken, zal straks exclusief via Disney’s eigen dienst te zien zijn. Ook deze nieuwe Amerikaanse dienst wil met een klapper beginnen. Het platform heeft de rechten van Star Wars in handen en komt daarom met een exclusieve Star Wars serie.

De serie wordt geschreven en geproduceerd door Jon Favreau en gaat The Mandalorian heten, zo werd vandaag bekend via een post van Favreau op Instagram. Per serie zullen er gast-regisseurs gebruikt worden, waaronder grote namen zoals Deborah Chow (Jessica Jones), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Howard (Solemates) en Taika Waititi (Thor: Ragnarok). Of de serie net zo succesvol gaat zijn als de filmreeks is natuurlijk afwachten. Eind volgend jaar moet de nieuwe serie op het netwerk van Disney lanceren.

The Mandalorian speelt zich af in het Star Wars-universum, na de val van The Empire en voordat The First Order verschijnt. Het verhaal zal samenhangen met de verhalen van Jango en Boba Fett.

3 reacties

  1. Echt superirritant, al die aparte platforms waarvoor je moet gaan betalen. Dus als ik straks graag game of thrones, black mirror, the grand tour, starwars the series en dokter Tinus wil gaan kijken, zit ik zo op 50 euro voor de lidmaatschappen van HBO, Netflix, Amazon Prime, Disney en Videoland. Lekker dan.

    • @dondeboer: precies wat er met de muziek is gebeurd (spotify, tidal, apple music etc), zie je nu met de serie en filmmarkt gebeuren. Het kan ook niet anders want in the end gaat het maar om 1 ding: geld. Als de artiest of makers van een film of serie bij partij A meer kunnen verdienen dan partij B, dan grijpen ze die kans. Een soort Blendle voor films en series zou fantastisch zijn. Betalen voor een serie/film en die bij een dienst vandaan plukken, om zo één platform te hebben voor alle content. Helaas met al die rechten bestaat zoiets alleen in een droomwereld..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *