Eerste iPad-school van start. Inspectie houdt toezicht

Master Steve JobsSchool Sneek
Het gaat dan toch echt gebeuren! Gisteren kwamen ouders en leerlingen voor het eerst kijken op de allereerste ‘iPad-school’ van Nederland. De Master Steve JobsSchool in Sneek. De Onderwijsinspectie gaat streng toezicht houden.

Basisschool De Driemaster in Sneek gaat vanaf nu door het leven als Master en is een zogenaamde Steve JobsSchool geworden die gebruik maakt van het O4NT-principe (Onderwijs voor een Nieuwe Tijd) waar Maurice de Hond een groot voorvechter van is.

Kinderen zijn niet verplicht om overdag naar school te komen en moeten ook thuis en in vakanties gebruik maken van iPads om te studeren. Delen van deze aanpak zijn echter in strijd met de Leerplichtwet, zo stelt de Onderwijsinspectie. De Tweede Kamer ziet niet zoveel problemen.

In Sneek beginnen deze week 125 kinderen en deze maand zullen verspreid over Nederland nog 7 van dit soort scholen open. Niet elke school het volledige concept gebruiken, sommige scholen gebruiken slechts bepaalde onderdelen van het concept. (via: telegraaf.nl)

Nog geen reacties

  1. Echt slecht, schrijven met de pen en hoofd rekenen kan straks geen enkele jeugdige meer.
    Uiteraard is vooruitgang leuk maar men moet niet overdrijven!

    Mijn tijd de vulpen en telraam!!

    • @bofkont:
      En dan te bedenken dat dat in mijn tijd ook nog zo was, en ik nog maar 6 jaar van de basisschool af ben. En waarom dit zonodig ipads moeten zijn snap ik al helemaal niet, voor minder geld kun je ook wel wat beters vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *