Eerste mobiele Nintendo-game vandaag gelanceerd

Miitomo
Wat voor spelletje is het precies, dat Miitomo?

In Miitomo heeft iedere speler een eigen avatar, die een Mii wordt genoemd. Vandaag werd de game gelanceerd in Japan.

Je Mii voorzie je van kleren en arllerlei Nintendo-accesoires en vervolgens deel je posts met Facebook- en Twittercontacten. Het is de bedoeling dat je vragen beantwoord over dingen die je leuk en minder leuk vindt en de antwoorden kunnen dan worden gezien door deze vrienden. Eigenlijk is het een soort visuele versie van een sociaal netwerk. Daar heeft Nintendo overigens niet al te beste ervaringen mee, social-media-experimenten. De 3DS beschikte een tijdje over een berichtendienst, Letterbox genaamd – maar dat werd voornamelijk gebruikt om relatief anoniem porno uit te wisselen, dus trok Nintendo er de stekker weer uit.

Je zou ook kunnen zeggen, als je wat cynischer bent ingesteld: de ‘game‘ is een manier om veelal jonge gebruikers te verleiden zoveel mogelijk data over zichzelf te verstrekken. Natuurlijk wordt je ook in de verleiding gebracht echte-wereld centjes uit te geven aan virtuele kleertjes en wat niet al.

De app is nogal wisselend ontvangen. Zo klaagt The Verge over de nogal aanwezige laad-schermen, terwijl IGN juist een gebrek aan opties hekelt. Gebruikers lijken juist wel positief, als we afgaan op de eerste 500 reviews die Japanse smartphone-eigenaren in de appstore hebben geplaatst.

Wanneer hij onze kant op komt is nog onduidelijk. Waarschijnlijk gaat dit niet heel lang meer duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *