Eerste specificaties van Samsung high-end tablets gelekt

Samsung High end tablets
Samsung zou momenteel aan twee nieuwe high-end tablets werken. Eén van 12,2-inch en één van 10-inch. Beide zouden een voor Samsung uitzonderlijk hoge resolutie van 2560×1600 pixels krijgen.

Dat meldt Twitteraar @evleaks, veelal een betrouwbare bron als het aankomt op onaangekondigde producten. Samsung werkt met hun Galaxy Tab-serie momenteel voornamelijk aan midrange-tablets, maar daar lijkt nu dus verandering in te komen.

Het zou gaan om tablets met typenummers SM-P900 (12,2-inch) en SM-P600 (10-inch). De grote variant zou draaien op de onlangs aangekondigde Exynos 5 Octa-processor van Samsung. Tevens zou dit model een S-Pen krijgen, wat doet vermoeden dat we de tablet in de Galaxy Note-serie kunnen verwachten.

De SM-P600 zou draaien op de Snapdragon 800-processor van Qualcomm. Deze zou eventueel onder de Note-serie vallen. Maar de kans bestaat ook dat het de opvolger wordt van de Nexus 10, een door Samsung gefabriceerde high-end tablet die in 2010 onder Google werd uitgebracht.

Nog geen reacties

  1. Goed nieuws. Ze hebben alle onderdelen en kennis in huis om een high end tablet uit te brengen maar daar is op dit moment nog niet echt sprake van. Zat steeds te wachten op een hogere resolutie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *