Eerste vlucht nieuwe Airbus eindigt in EPISCH falen [videos]

Auteur: , 1 Reactie
Airbus Fail

Een gloednieuwe Airbus zou zijn eerste commerciële vlucht maken van Amerika naar Doha voor Qatar Airways. Het toestel zat helemaal vol met journalisten - maar het liep allemaal niet zoals gepland.

De eerste vlucht van de Airbus A 350 van Amerika naar Doha was er één speciaal voor journalisten en andere genodigden van Qatar Airways en zou vertrekken vanaf JFK Airport. Maar het toestel was nog niet eens goed op snelheid gekomen op de landingsbaan toen het opstijgproces automatisch werd afgebroken. Van schade, doden of gewonden is geen sprake, maar als je een bataljon internationale journalisten hebt uitgenodigd is het natuurlijk fijn als het allemaal vlekkeloos verloopt. Helaas was dat bepaald niet het geval.

De reden voor het afbreken van het opstijgen? Het toestel zou een melding hebben gekregen dat de landingsbaan te kort was, en daardoor automatisch hebben geremd. Hoe dit kon gebeuren is nog onbekend. Uiteindelijk vertrok de Airbus twee uur later alsnog. Er vonden verder geen onregelmatigheden plaats.

Hoewel er in feite weinig aan de hand was schrok een aantal passagiers er behoorlijk van. Zach Honig, die aan boord was en een artikel schreef voor The Points Guy, liet op Twitter het volgende weten:

“To give you another idea of how abruptly we stopped, nearly all of the 200+ pillows and blankets landed on the floor, having previously been neatly arranged on each seat in economy.”

Bekijk de video hieronder. De tweede video bevat de audio uit de conversatie tussen cockpit en de luchtverkeersleider:
1 reactie

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).