Eerste zelfrijdende auto in de sneeuw

Auteur: , 4 Reacties
Ford sneeuw

...En de winnaar is: Ford!

Nog niet zo heel lang geleden leken autonome voertuigen nog toekomstmuziek. Nu gaan ze de sneeuw in. In tegenstelling tot andere belangrijke autofabrikanten en technologiebedrijven, die autonome auto’s alleen hebben getest in droge en veelal zonnige omgevingen, weet Ford dat er niet kan worden vertrouwd op ideale weersomstandigheden. Jim McBride, technical leader for autonomous vehicles bij Ford: “Weersomstandigheden zijn vaak niet perfect, bijvoorbeeld wanneer de boordsensoren de weg niet kunnen waarnemen vanwege sneeuwval. Dus testen wij autonome auto’s in winterse omstandigheden voor alle mensen die in gebieden wonen waar het kan sneeuwen.”

De reden dat Ford als eerste onder deze moeilijke omstandigheden autonoom weet te rijden ligt in de gebruikte combinatie van LiDAR en 3D-mapping, waardoor de wagens kunnen navigeren zelfs als er geen markering te zien is. Met de laserlichtpulsen die LiDAR uitzendt, kan de auto realtime een driedimensionaal HD-beeld maken van de directe omgeving. LiDAR is in staat om de positie van de auto in een bepaalde rijstrook tot op de centimeter te bepalen en is daarmee veel nauwkeuriger dan gps. De tests worden momenteel verricht op Ford’s MCity, het eigen realistische parcours bij de universiteit van Michigan waar de autonome auto’s een breed scala aan omstandigheden tegenkomen.

Normaal gesproken worden de laserlichtpulsen van LiDAR tegengehouden als de lens bedekt is door sneeuw of als er te veel verkeer in de omgeving is. Maar dankzij de combinatie met hoge resolutie 3D-kaarten, die informatie bevatten over het landschap, verkeersborden, hoogteverschillen etcetera, is rijden in de sneeuw toch mogelijk.4 reacties

En toch stuur ik liever zelf.
Wat een fantastisch merk is Ford toch met al die innovaties. Andere merken durven er nog niet eens aan te denken maar Ford doet het gewoon, applausje. Echt de toekomst, ik zou zelf nooit meer wat anders willen dan Ford.
@robert110: wat rij je zelf als ik het vragen mag?
@fijnkonijn: Hyundai

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).