Egloo kacheltje verwarmt hele kamer met 4 waxinelichtjes

Egloo - kacheltje op waxinelichtjes
Je kamer verwarmen wordt op deze manier wel heel goedkoop.

De Egloo is een leuk Italiaans crowdingproject. Een compact terracotta aardewerk kacheltje in de vorm van een halve bol waarin slechts 4 waxinelichtjes branden. Volgens de makers is Egloo in staat om een kamer van 20m2 te verwarmen.

De waxinelichtjes branden gemiddeld zo’n 5 uur en in die tijd zal de kamertemperatuur twee tot drie graden celcius toenemen. Dat lijkt niet veel, maar kan wel degelijk het verschil maken tussen een onbehaaglijke en behaaglijke temperatuur en dat voor heel weinig stookkosten.

Een bedrag van 30.000 dollar hoopten de makers op te halen, maar op moment van schrijven is de teller de 75.000 dollar gepasseerd. We mogen dus spreken van een erg succesvol project. Volgens de planning zullen in maart volgend jaar de eerste Egloo’s worden afgeleverd. Prijzen van de mini kacheltjes lopen op van 55 dollar tot 110 dollar per stuk. Bestellen doe je via Indiegogo.

Egloo animated

[gv data=”ewxblBOLfI”][/gv]

Nog geen reacties

    • @gop1: een douche met een enkele straal geeft net zo veel water als een douche met een douchekop, maar toch is de douchekop een stuk beter.
      Het aardewerk houd de warmte vast en geeft het geleidelijker af aan de omgeving waardoor het efficienter werkt. Heel simpel, maar heel slim.
      Een kacheltje is bijvoorbeeld ook een stuk effectiever dan een openhaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *