Eind 2016 stopcontacten in NS Sprinters

NS-Sprinter-Stopcontact
Zowel de eerste- als tweede klas in 58 nieuwe Sprintertreinen van de NS zullen uitgerust worden met stopcontacten, inclusief een USB-aansluiting.

Als Metro het bij het rechte eind heeft, zou dit de eerste keer zijn dat tweedeklas reizigers de kans krijgen om hun apparaten in de trein op te laden. Tot nu toe waren er namelijk alleen stopcontacten te vinden in de eersteklas van sommige intercity’s. Vrijdag zou de NS een 58 nieuwe Sprinters kopen van de Zwitserse fabrikant Stadler.

USB-ingang
In deze treinen -die eind 2016 in gebruik genomen worden- zitten standaard stopcontacten in alle coupés, die bovendien uitgerust zijn met een USB-ingang zodat je je smartphone of tablet er gemakkelijk mee kunt opladen. Naast de toevoeging van stopcontacten zijn de nieuwe Sprinters sneller en zuiniger, en meer rolstoelvriendelijk dan de huidige modellen. Wat uiterlijk betreft verandert er weinig.

Laten we hopen dat ook de nieuwe Intercity’s die in 2021 op de rails moeten staan worden uitgerust met deze stopcontacten, want er zijn weinig dingen zo irritant als een lege smartphone of laptop met een lange treinreis voor de boeg.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *