Einde updates GTA 5 aangekondigd, maar wat nu? [video]

gta-6-verder-uitgesteld
Gooit het nieuws over de PlayStation 5 roet in het eten?

Collega Yannick zag de bui van de zomer al hangen. Hij verwachtte dat Rockstar wel eens lang zou kunnen wachten om Grand Theft Auto 6 op de markt te brengen. Hij noemde drie redenen en een daarvan lijkt duidelijk. Met de het nieuws over de PlayStation 5 en met name de mogelijkheden voor games is het aantrekkelijk om te wachten en direct door te ontwikkelen voor de nieuwe console.
Zeker in het geval van Rockstar, dat niet op een jaar meer of minder kijkt om te releasen.

Als dit gerucht klopt zou dat betekenen dat de PlayStation 4 nooit een eigen GTA-game heeft gehad. GTA 5 werd immers uitgebracht toen de PlayStation 3 nog op de markt was. Bekende volgers schatten dat Rockstar een nieuwe game maakt die weer erg lang mee kan. Ook het online succes maakt dat het bedrijf niet veel haast heeft.

Opmerkelijk is dat de fans rustig en begripvol reageren.

Op Twitter zie je vooral waardering voor de moeite die de producent voor de games doet. Inmiddels zien experts wel dat er in de updates sprake is van een laatste update voor GTA 5 online in december 2019. De verwachting was dan ook dat men daarna de promotie voor GTA 6 op zou starten en Grand Theft Auto 6 in 2020 zou lanceren. Nu Rockstar, net als veel anderen, met de nieuwe console aan de slag kan lijkt de release naar achteren te zijn geschoven. Het blijft dus even afwachten.

[gv data=”zQJyIIVS8ko”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *