Eindelijk: akkoord over afschaffen roamingkosten per 2017

Eindelijk: akkoord over afschaffen roamingkosten per 2017
Nog heel even en je kunt op je vakantie-adres net zoveel internetten als in eigen land, want er ligt een akkoord om roamingkosten per juni 2017 helemaal af te schaffen.

De roamingkosten zijn al jaren onderwerp van gesprek, aangezien het binnen de Europese Unie nog altijd veel geld kost om over de grens te bellen, sms’en of internetten. ‘Onze’ Neelie Kroes bracht de tarieven al behoorlijk omlaag en zette in 2014 in op een complete afschaffing van de roamingkosten, maar de voormalig eurocommissaris kreeg haar plan niet door de Europese Raad.

Eindelijk: akkoord over afschaffen roamingkosten per 2017

Het overleg duurde gelukkig wel voort met een voorlopig akkoord als resultaat, zo meldt eurocommissaris Günther Oettinger vanochtend op Twitter. Hij bevestigt dat er na een flinke onderhandelsessie een overeenkomst is, zodat de roamingkosten per juni 2017 kunnen worden geschrapt. Laten we niet te vroeg juichen, want definitief is het helaas nog niet, maar dat zal hopelijk niet lang meer duren.

UPDATE 27-10-2015: Het Europees parlement heeft ingestemd met het akkoord. Roamingkosten voor mobiel dataverkeer worden per 15 juni 2017 afgeschaft.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *