Eindelijk: Android en Bluetooth gaan beter samenwerken

Android Bluetooth ondersteuning
De veelgevraagde feature lijkt eindelijk officiƫle ondersteuning te krijgen.

Bij Android zijn het tegenwoordig vooral kleine dingen die we stiekem toch heel erg missen. Hoewel het besturingssysteem volwassen is te noemen, zijn er enkele functies afwezig die het gebruiksgemak een flinke boost zouden geven. Zo ook een betere ondersteuning voor Bluetooth apparaten. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen.

Volgens XDA Developers is er namelijk genoeg bewijs dat Google bezig is met enkele nieuwe Bluetooth API’s die batterijpercentages kunnen lezen van verbonden apparaten. In tegenstelling tot onhandige apps van derden moet de officiĆ«le feature wel in staat zijn om een accuraat percentage van 0-100% aan te geven.

Op dit moment bevat stock Android geen feature die jou vertelt hoeveel batterijpercentage je aangesloten Bluetooth-apparaat heeft. Buiten Samsung en LG zijn er geen andere grote partijen die deze functie via hun eigen Android-schil implementeren. Erg pijnlijk, aangezien iOS al lang over deze feature beschikt.

Het is fijn om te zien dat stock Android op korte termijn ook over deze Bluetooth-functie gaat beschikken. Een exacte datum is echter niet bekend, en aangezien de nieuwste Android O Developer Preview niet over deze feature beschikt, is de kans groot dat we nog een tijdje moeten wachten op de officiƫle implementatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *