Eindelijk: Android Nougat wordt ook echt gebruikt

Android Nougat wordt eindelijk echt gebruikt
Android Nougat is al weer een paar maanden uit, maar nu pas wordt deze versie echt gebruikt.

De nieuwste versie van het besturingssysteem van Google draait op 0,3% van alle Android-apparaten. Android Lollipop is nog altijd de populairste Android-versie. Deze versie heeft een marktaandeel van ruim 34 procent in de Google Play Store.

Android 4.4 (KitKat) is op ongeveer een kwart van alle Android-toestellen te vinden. Het aandeel van Android 6.0 (Marshmallow) is inmiddels gegroeid tot 24%. Bij de vorige peiling was dat nog 18,7%.

De adaptie van nieuwe Android-versies gaat traditioneel uiterst langzaam. In tegenstelling tot nieuwe versies van Apple OS. Die gaan meestal als jekko.

De reden hiervoor is dat er veel verschillende fabrikanten zijn en heel veel verschillende toestellen. Soms heeft een fabrikant een bepaalde functie al, maar Anroid nog niet. Als er dan een update komt, kan het zo maar zijn dat er een dubbeling in de functies ziet. Dat kost tijd en moeite om dat op te lossen. Samsung heeft er een handje van om niet al te snel updates door te voeren. Gelukkig komt Nougat wel al naar de Galaxy 7.

Motorola is trouwens een van de fabrikanten die juist wel heel snel zijn met updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *