Eindelijk. Apple ‘bevestigt’ komst grotere iPhone

iPhone 6
De aanhoudende geruchten over grotere formaten van de iPhone 6 waren lange tijd niet meer dan dat: louter geruchten. Hoewel er steeds meer aanwijzingen werden gevonden dat Apple het formaat van de smartphone zou oppompen, bleef een bevestiging uit. Nu hebben we iets concreter bewijs.

Gisteren is na de onthulling van OS X Yosemite en iOS 8 ook een nieuwe versie van Xcode beschikbaar gekomen, Apple’s geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) voor het ontwikkelen van Applicaties. MacRumors merkt op dat er binnen Xcode nu een manier is om apps en software te testen voor grotere schermen. Ontwikkelaars kunnen daarmee apps opschalen onder de noemers ‘Resizable iPhone’ en ‘Resizable iPad’.

'Resizable iPhone' en 'Resizable iPad'

Het schermformaat wordt nergens vermeldt, maar aangenomen wordt dat Apple het formaat van de iPhone 6 vergroot naar 4,7 inch. Deze zal vermoedelijk in september worden gepresenteerd. Enkele maanden later zou daar ook een 5,5 inch versie van de iPhone 6 aan worden toegevoegd. De productie van de 4,7 inch iPhone 6 (impressie) zou volgende maand al beginnen in China.

Impressies: Martin Hajek

[lg_folder folder=”Apple/0_Divers/iPhone_6_Concept/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *