Eindelijk: deze voorgeïnstalleerde Windows 10-troep kun je wissen

Auteur: , 1 Reactie
Windows 10

Goed nieuws: je kunt binnenkort meer voorgeïnstalleerde Windows 10-apps wissen.

Microsoft is druk bezig met de volgende grote Windows 10-update, die in de eerste helft van 2019 moet verschijnen. De opvolger van de Oktober 2018-update bevat verschillende vernieuwingen waar we erg vrolijk van worden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om meer standaard-apps te verwijderen.

Voorheen kon je alleen Solitaire, My Office, OneNote, Print 3D, Skype, Tips en Weer verwijderen. Daar komen er in 2019 nog eens tien bij en laten we eerlijk zijn: in veel gevallen kun je die apps prima missen. Het gaat om 3D Viewer, Calculator, Agenda, Groove Music, Mail, Movies & TV, Paint 3D, Snip & Sketch, Sticky Notes en Voice Recorder.

Verder zitten er al een aantal kleine aanpassingen in de testversie voor de volgende Windows-update. Zo geeft Taakbeheer voortaan aan welke apps rekening houden met de resolutie van je display. Dat is ook in 2018 immers nog lang niet altijd het geval. Verder wordt het eenvoudiger om bugs door te sturen en detecteert Windows zelf sneller wat er mis is met je computer.1 reactie

en die telefoon, messages en xbox meuk kan je dan hopelijk ook weghalen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).