Draadloze Android Auto en Apple Carplay komt eraan

Auteur: , 4 Reacties
Eindelijk: draadloze Android Auto en Apple Carplay komt eraan

Geen gedoe meer met een kabeltje.

Android Auto en Apple Carplay zijn fijne, moderne toepassingen voor in de auto. Er is echter een nadeel. In veel auto’s heb je nog een kabeltje nodig dat de smartphone in verbinding zet met het infotainmentsysteem van het voertuig.

JVCKenwood is eerste aftermarket-bedrijf dat korte metten gaat maken met deze ouderwetse toepassing. Het bedrijf werkt aan een high end unit dat een draadloze verbinding moet realiseren voor Android Auto en Apple Carplay. Op techbeurs CES in Las Vegas in januari presenteert JVCKenwood het product.

Deze nieuwe multimedia receiver komt met een HD LCD-scherm (1280×720). Een voorbeeld van zo’n receiver check je bovenaan dit artikel. Verwacht echter nog geen releasedatum op de korte termijn. Producten die op CES worden aangekondigd begeven zich meestal in een conceptstadium. Het kan maanden duren voordat het aangekondigde product daadwerkelijk in de verkoop gaat. Het is echter fijn om te weten dat er eindelijk een draadloos alternatief komt voor zowel Android Auto als Apple Carplay.4 reacties

Android Auto en Apple Carplay zijn tijdelijke oplossingen. In-car entertainment en connected car solutions zullen dit soort ‘koppelingen’ volledig overbodig maken. Alles zal stemgestuurd worden en onafhankelijk van het OS van de devices. Ik voorzie geen grote toekomst voor Android en IOS in de automotive industrie.
@nomennescio: Stemgestuurd ? Zit je daar met je muziek lekker op en moet je commando’s met voice geven.
Zal je op een knopje moeten drukken voor een sound mute en dan commando opgeven dat vaak gevolgd wordt door een bevestiging.

Nee hoor, mensen drukken liever op een knopje voor een bepaald commando en klaar.
Voice commands zijn zo overschat.
Je ziet gewoon dat ook de voice assistenten alleen door geeks soms gebruikt worden als ze alleen zijn en zelfs dan werkt het nog steeds niet feilloos.

Niet afhankelijk zijn van een OS ben ik met je eens maar voice commands hebben niet de toekomst, hoe goed of hoe slecht ze ook werken.
Deze informatie klopt niet. JvcKenwood is de eerste leverancier die draadloos CarPlay/Android auto (oftewel mirrorlink) beschikbaar gaat maken voor Aftermarket inbouw.

De auto industrie zelf doet dit al. O.a BMW en Opel leveren dit.
@donstil: Thanks, het artikel is van een update voorzien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).