Eindelijk: écht draadloos opladen gaat komen

Draadloos laden
Geen flauw gedoe meer.

Draadloos opladen. Wat nou draadloos opladen? Ja, de toptoestellen van merken als Apple en Samsung kunnen vandaag de dag draadloos laden, maar heel gebruiksvriendelijk is het niet. Het gaat namelijk altijd gepaard met een oplaadstation. Je smartphone of tablet in de lucht hebben en draadloos laden is anno 2017 nog steeds niet mogelijk.

Daar gaat in de nabije toekomst verandering in komen. De afgelopen jaren hebben we al diverse projecten voorbij zien komen met alternatieve mogelijkheden voor draadloos laden. Verder dan een idee of een businessplan zagen we het nog niet komen, maar de startup Energous heeft een mijlpaal te pakken. Het Amerikaanse bedrijf heeft een officiële goedkeuring van de Federal Communications Commission (FCC) te pakken.

Dit betekent dat een product dat naar de winkels gaat komen een stap dichterbij is. Met het laadstation van Energous kunnen ondersteunde apparaten draadloos opladen tot een afstand van bijna een meter. Of je het apparaat nu op je bureau, in je handpalm of op je hoofd hebt liggen: het ding zal opladen.

De verwachting is dat Energous meer zal laten zien op de CES-beurs. Dit tech-evenement zal over enkele weken plaatsvinden in Las Vegas. Check het conceptfilmpje uit 2014 hieronder om een idee te krijgen.

[gv data=”e0LAzFB0Qh8″][/gv]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *