Eindelijk: een thermometer met Wifi

Auteur: , Geen reacties
Nokia Thermo

Nokia komt met een oplossing voor een probleem waarvan je niet eens wist dat je het had.

Bij Nokia denk je wellicht niet direct aan het ontwikkelen van baanbrekende thermometer- of andere medische technologie. Toch is het hun divisie Withings dat nu de Thermo ontwikkeld heeft.

De temperatuur van de temporele slagader op het voorhoofd wordt gebruikt om de lichaamstemperatuur te bepalen. Dat zou de meest nauwkeurige manier van meting zijn. Bijkomend voordeel is dat hij niet in je oor of anus hoeft.

Door middel van 16 infrarood-sensoren worden in minder dan 2 seconden 4000 metingen verricht om zo accuraat mogelijk te zijn. Daarnaast wordt er gecorrigeerd voor factoren zoals de omgevingstemperatuur en warmteverlies van de huid.

Via Wifi of Bluetooth worden de gegevens vervolgens automatisch naar Android- of iOS-smartphone gestuurd. Binnen een speciale app worden dan tips gegeven om de koorts te monitoren en er tegen op te treden. Daarbij krijg je ook medisch advies en

Vooralsnog is de Thermo hier niet te koop. Daarvoor moet je bij een Amerikaanse Apple-winkel zijn, waar je er rond de 100 dollar voor gaat betalen. De officiƫle site vind je hier.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).