Eindelijk: fatsoenlijk internetten via wifi in de trein

wifi in de trein wordt stabieler
Reis je vaak met de trein? Dan weten we één ding zeker: je ergert je groen en geel aan de belabberde wifi-verbinding.

Die werkt namelijk voor geen meter in de treinen van de NS. Ten eerste heb je al mazzel als je je smartphone überhaupt kunt verbinden met ‘internet-in-de-trein’. Ben je eenmaal verbonden, dan is de snelheid van het internet ook nog eens enorm laag. Op dit moment loopt de wifi via het 3G-netwerk van T-Mobile, maar daar komt binnenkort verandering in.

De NS gaat namelijk de overstap maken naar een 4G-netwerk. Deze verbinding zou ervoor moeten zorgen dat treinreizigers weer zonder frustraties gebruik kunnen maken van internet. Volgens woordvoerder Eric Trinthamer zorgt het 4G-netwerk namelijk vooral voor een stabielere en snellere verbinding, zo schrijft BNR.

De NS heeft nog niet bekend gemaakt wie de verbinding via het 4G-netwerk gaat verzorgen, maar het zou ons verbazen als dat opnieuw T-Mobile is. Hun netwerk heeft namelijk op zijn vroegst eind 2015 een landelijke dekking. Wanneer reizigers gebruik kunnen maken van het nieuwe netwerk is ook nog onduidelijk.

5 reacties

  1. Gelukkig hoef ik bijna nooit met de trein, dus ja. Maar t is wel een welkome verbetering! Toen ik afgelopen herfst voor het eerst gebruik maakte van de treinwifi ging dat absoluut niet zonder de nodige krachttermen…

  2. Ik gok het KPN netwerk, Vodafone hoef je namelijk niet te proberen. Ik zit nog wel eens in de trein van utrecht naar nijmegen, landelijke 4G dekking mn reet, ik mag al blij zijn als ik ergens 3G heb. Op veel stukken heb ik niet eens netwerk. Het KPN netwerk dekt nog altijd veel beter dan het Vodafone netwerk. Mijn werk telefoon heeft met KPN namelijk vrijwel overal 3G (is geen 4G toestel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *