Eindelijk: GoldenEye 007 krijgt een moderne remake

Auteur: , Geen reacties
Gaat deze GoldenEye 007 remake er komen?

GoldenEye 007 is nog altijd een van de meest legendarische shooters ooit, dus waarom gieten we die niet in een modern jasje?

De situatie is dankzij allerlei licentieperikelen nogal ingewikeld. Rare, de originele ontwikkelaar, zou dolgraag een moderne remake van GoldenEye in elkaar zetten, maar kan en mag dat niet. GoldenEye: Source was een prima alternatief, maar deze briljante mod omvatte geen singleplayer-modus, ook vanwege de angst voor gedoe met rechten en advocaten.

Toch lijkt het ervan te gaan komen. Ben Colclough wil GoldenEye 25 in 2022 lanceren. Dan is het origineel 25 jaar oud en heeft Colclough genoeg tijd om de game in elkaar te zetten. Hij gebruikt de Unreal Engine 4, zodat hij GoldenEye echt naar de standaarden van deze tijd kan tillen. Colclough werkte overigens ook al mee aan GoldenEye: Source en kan rekenen op de steun van meerdere mensen uit dat team, dus hij staat er niet helemaal alleen voor.

Het doel is niet alleen om moderne graphics toe te voegen: aangezien porten te ingewikkeld is, bouwt Colclough de game helemaal opnieuw op. Zo kan hij eventueel nieuwe missies op basis van de film toevoegen en ook andere elementen aanpassen. Dat verklaart meteen waarom hij tot 2022 nodig heeft, want in principe komt het grootste deel van het werk op hem aan.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).