Eindelijk: Google+-account binnenkort overbodig

Auteur: , 2 Reacties
Eindelijk: Google+-account binnenkort overbodig

Het is alweer een tijdje geleden dat Google je verplichtte een Google+-profiel aan te maken als je wilde reageren op YouTube-video's, maar daar komt nu gelukkig een einde aan.

De meeste gebruikers waren niet te spreken over deze zet van Google, maar het lijkt erop dat ook de zoekgigant het licht eindelijk heeft gezien, want Google+ zal straks niet meer gekoppeld zijn aan YouTube. Dit maakte de zoekgigant vandaag bekend in een blogpost. Het bedrijf gaat Google+ uit verschillende diensten verwijderen en begint dus bij YouTube. Vanaf vandaag worden de comments die je plaatst onder video’s niet meer getoond op je Google+ account en andersom. Dit is nog maar het begin, want het bedrijf wilt verdere restricties ook wegnemen.

In de toekomst hebben YouTube-gebruikers helemaal geen Google+ account meer nodig om video’s te uploaden of een kanaal te creëren. Als deze update wordt uitgerold, kun je zelfs je Google+ account helemaal verwijderen. Op dit moment is het beter om dat nu nog niet te doen, omdat je YouTube-kanaal dan ook wordt verwijderd. Gebruikers ergeren zich ook aan het feit dat je een Google+ account nodig hebt om reviews achter te laten in de Play Store of Google Maps. Het is nog niet bekend of hier ook iets aan gedaan wordt.2 reacties

Ze moeten hard gaan werken aan het YouTube comment systeem want dat is nu gewoon ruk. De comments zijn bij bepaalde categorieën het leukste onderdeel van een video.
Jammer! Ik vind Google+ ideaal. Op veel websites waar je met Facebook kan inloggen heb je vaak als alternatief om met Google+ in te loggen. Dit doe ik altijd veel liever. En wat is er nou lastig aan Google+? Je logt gewoon in met je Gmail adres en wachtwoord…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).