Deze Gmail-feature kan je een hoop ellende besparen

Auteur: , 2 Reacties
Eindelijk: Google laat je al verstuurde mails terughalen

Het gebeurt ons allemaal weleens: je drukt op verzenden, maar komt er vervolgens achter dat je het betreffende bericht beter niet had kunnen versturen. Tja, wat doe je dan?

Je kunt er natuurlijk op hopen dat de ontvanger je mailtje over het hoofd ziet, maar die kans is tegenwoordig niet zo groot meer. Maar hoe voorkom je toch dat die iets te onthullende privĂ©foto’s (bijvoorbeeld) op de computer van je baas terecht komen? Simpel: door op ‘Verzenden ongedaan maken’ te klikken. Deze functie is namelijk vanaf nu beschikbaar voor Gmail-gebruikers.

Het zou kunnen dat je Undo Send al een tijdje gebruikt, want je kon het al sinds 2009 inschakelen via Labs, de proeftuin voor plugins binnen Gmail. De functie is nu stabiel en betrouwbaar genoeg om ook onder de normale instellingen te vermelden. Je kunt vervolgens aangeven of je 5, 10, 20 of 30 seconden de tijd wilt krijgen om je te bedenken. Daarna ben je alsnog te laat.2 reacties

Je kan ook gewoon zelf even 30 seconden langer nadenken voor je op “verzenden” klikt.

Duidelijk dat Google nu niets anders doet dan de mail gewoon (max) 30 seconden op zijn eigen servers vast houden voordat het naar de ontvangende server verstuurd wordt.

Zie hier weinig toegevoegde waarde in. Het verbaast me eerlijk gezegd dat er serieus sinds 2009 aan gewerkt is voordat het “stabiel” genoeg was om te releasen, zo moeilijk kan het niet zijn.

Als er nou een soort van “delete” functie zou zijn waarmee het bericht geannuleerd kan worden zolang de ontvangende partij het nog niet gelezen heeft, dan beginnen we het ergens over te hebben.
Apparata/Autoblog kan hier misschien ook iets mee ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).