Eindelijk: Gran Turismo Sport heeft een releasedatum!

GT Sport
En ja, de game komt dit najaar naar de PlayStation 4.

Over drie maanden is het zover. Dan komt eindelijk Gran Turismo Sport naar de PlayStation 4. Vandaag communiceerde Polyphony Digital een releasedatum middels een korte trailer. Fans reageren enthousiast, maar steken ook de draak met de studio. De racegame werd namelijk al meerdere keren uitgesteld. De oorspronkelijke releasedatum was 15 november 2016. In augustus 2016 werd bekend gemaakt dat Sony deze datum niet ging halen.

De ontwikkeling liep vertraging op en in de lente van dit jaar kwam er een closed beta, die nog steeds kan worden gespeeld door genodigden. De beta begeeft zich echter in de laatste fase. Aanstaande zondag sluiten de servers. Het is mogelijk dat Sony met nog een beta in augustus komt. Polyphony Digital-baas Kazunori Yamauchi had het daar al een eerder over.

Op 18 oktober is het zover. Dan komt het spel officieel uit in Europa. Gran Turismo Sport zal in diverse edities te bestellen zijn, waaronder de Collector’s Edition, Steel Book Edition, Day 1 Edition, Digital Deluxe Edition en de Digital Edition. De trailer kun je bekijken op Autojunk.

24 reacties

        • @rikus: Ze rouleren de series om het jaar. In September 2014 Horizon 2, in September 2015 Motorsport 6, in September 2016 Horizon 3, en dit jaar September Motorsport 7.
          September 2018 wordt dus Horizon 4. Er zijn nu al geruchten waar die plaats gaat vinden: Japan. Kan nu al niet wachten.
          Geldt ook voor FM7, heb hem al ge-pre-ordered (?) dus als het niet om het spel is dan is het voor de schaalmodel GT2 RS die je erbij krijgt (ik heb de 997 GT2 RS al als modelauto 😉 )

      • @begbers: Eens ( sorry voor de late antwoord. ) ze maken veel artikelen over GT. Maar ik zie weinig FM artikelen of FH artikelen. Dat zijn toch wel 2 concurrenten.

    • @vonklausenburg: van wat ik gehoord heb op YouTube en gelezen heb is ’t een hele verbetering. ’t is geen forza, maar daar zeggen sommigen weer van dat dat juist weer overdreven is. Maar ben erg benieuwd

    • @vonklausenburg: ik denk helaas het eerste. Ik was jarenlang fervent GT liefhebber maar na 6 edities met 400 Skylines en Impreza’s en geen enkele E30 M3 of Porsche of leuke RS of dikke AMG die ook nog eens fatsoenlijk klinkt, ben ik toch overgestapt naar Forza. Wat een verademing! Bijna alle auto’s die de moeite waard zijn, klinken stukken beter en je kunt nog frotten met liveries e.d. ook. Niet perfect maar zeker beter dan GT, in mijn ogen althans.

    • @kannito: ik kijk inderdaad ook uit naar beide games die je noemt. Momenteel heb ik F1 2016 en Project Cars, beide erg mooie games en ben benieuwd wat voor verbeteringen ze doorvoeren. Even wachten nog :).

      Als ik de trailer van Gran Turismo Sport trouwens zie, dan ziet dat er toch wel veelbelovend uit.
      Mooie details en laten we hopen dat het geluid eindelijk ook realistisch is. We zullen zien.

  1. Was er altijd gek op. Kocht dan de PlayStation er meteen bij, speelde eigenlijk alleen GT. Tegenwoordig gewoon de tijd er niet meer voor 🙁

  2. Edition edition edistion. DLC losse verkoop edition pff.

    Wordt dus een half spel kopen wat na 1 week saai is tenzij je extra geld uitgeeft.

  3. Poe heb alle playstations gehad enkel en alleen voor Gran Turismo. Twijfel nu toch wel aangezien de ps4 pro nog $400 kost en de game nog eens $60 er boven op. Er komen zo weinig GT games uit. Ben grote fan maar wacht misschien toch nog even. Alhoewel de preorder bonus + korting op amazon wel weer de moeite is voor de game;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *