Eindelijk! Hoverboards worden virtuele werkelijkheid

Great Scott!
Back to the Future was voor velen meer dan alleen een leuk memento aan de jaren ’80. Het hoverboard, Marty McFly’s keuze van transport, sprak bij iedereen tot de verbeelding. En nu zijn we eindelijk zo ver dat we een virtueel ritje kunnen maken op de dingen.

En het werd hoog tijd ook. Op 21 oktober 2015 zouden Mattel’s zweefplankjes al ver genoeg ingeburgerd moeten zijn dat niet alleen Biff Griff en zijn bende er gebruik van maken, maar ook een stel kinderen er probleemloos op rond kan zoeven. Benieuwd of we dan ook zijn jet-aangedreven Bulldog krijgen voor waterrijke omgevingen.

Mocht bovenstaand stukje tekst nou kant nog wal raken bij je; een hoverboard is een fictioneel skateboard zonder wielen wat een decimeter boven de grond zweeft. Het is populair gemaakt door de film Back to the Future II, die ook een precieze datum geeft waarin wij deze techniek mogen verwachten.

Twitter-gebruiker cratesmith had geen zin om daarop te wachten, en hoewel de Maglev-technologie om dingen te laten zweven bestaat, is het nog erg duur en onpraktisch. In plaats daarvan ging hij aan de slag met een Wii Balance Board en een Oculus Rift.

Overigens werkt zijn hoverboard meer als een snowboard, geeft hij zelf toe. In tegenstelling tot McFly’s board hoef je hier niet met je voet te duwen, druk uitoefenen op de neus van het board is genoeg om naar voren te gaan. Remmen en een jump voer je dan weer uit zoals op een snowboard, met een flinke duw op de achterzijde.

[gv data=”vhDAjDL-Dqw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *