Eindelijk maatregelen: draai de bak in voor je selfie-stick

Gaat Zuid-Korea de selfie-stick verbieden?
Je hebt het vast weleens gespot: toeristen met een selfie-stick. Het idee? Ongegeneerd foto’s van jezelf maken, zonder in elke foto je eigen arm terug te zien.

De sticks zijn echter levensgevaarlijk. Voor je het weet ben je teveel met jezelf bezig en loop je tegen een lantaarnpaal aan of erger, sla je iemand een oog uit. Zuid-Korea is het eerste land dat het gevaar van de selfie-stick inziet en dreigt verkopers drie jaar achter de tralies te zetten.

Je hoeft gelukkig niet bang te zijn dat je een politiebusje in gesleurd wordt, zodra je een selfie-stick tevoorschijn tovert. De Zuid-Koreaanse overheid mikt op de sticks met bluetooth, omdat die in het land goedgekeurd moeten worden voor verkoop. Het land is namelijk bang voor de gevolgen van blootstelling aan allerlei stralingen en tja, dat is toch net even belangrijker dan jouw leuke vakantiekiekje.

Nog geen reacties

  1. ja, over de hele wereld ziet men in dat straling ongezond is, de wereld gezondheid organisatie heeft toe gegeven dat straling kanker verwekkend is en de EU heeft geadviseerd om geen wifi op scholen te gebruiken.
    In frankrijk is wifi op scholen verboden.
    En wat doet onze overheid? niks. financiële belangen zijn groter.
    Maar nu ben ik waarschijnlijk een aluhoedje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *