Eindelijk meer mogelijk met je desktop-app WhatsApp

Eindelijk meer mogelijk met WhatsApp op je desktop

Eindelijk meer mogelijk met je desktop-app WhatsApp

We zitten er al even op te wachten, maar je kan nu meer doen met de WhatsApp desktop-app. Lees hier wat.

Na maanden en maanden van testen lanceert WhatsApp dan nu eindelijk de mogelijkheid om spraak- en video te bellen met de WhatsApp desktop- app. Het is eigenlijk van de zotte dat dit nog niet kon, zeker in deze tijd van thuiswerken en dus thuisblijven. Veel mensen gebruiken WhatsApp, maar waren genoodzaakt om naar andere apps uit te wijken voor videobellen op een groot scherm. Zoals Zoom, dat enorm groeide de afgelopen tijd. Nu is het dan ein-de-lijk mogelijk om met WhatsApp via je desktop video te bellen met je vrienden, familie of collega’s!

Testen

De chatgigant van Facebook is verleden jaar begonnen met het testen van de WhatsApp desktop-app. Geselecteerde gebruikers zagen oproep- en videochatpictogrammen gemarkeerd met “Beta” in de chatkop. Op dit moment kan iedereen deze functie gebruiken, wanneer ze op een groter scherm met hun contacten willen praten.

WhatsApp geeft in de aankondiging aan dat er veel meer mensen elkaar bellen, steeds vaker voor langdurige gesprekken. Dat is natuurlijk logisch, mensen gebruiken veel meer video- en spraakoproepen sinds de pandemie om in contact te blijven met de buitenwereld. ‘Met zoveel mensen die nog steeds ver verwijderd zijn van hun dierbaren, en zich aanpassen aan nieuwe manieren van werken, willen we dat de gesprekken op WhatsApp zo persoonlijk mogelijk aanvoelen, ongeacht waar ter wereld je bent’, aldus het bedrijf die dit eindelijk ook beseft.

Groter scherm

Chatten is snel en vluchtig, mensen willen juist nu hun dierbaren zien. Videogesprekken op een groot scherm zijn hier natuurlijk ideaal voor. Ook ben je flexibeler om andere dingen te doen, omdat je handen vrij zijn. De spraak- en videogesprekken van WhatsApp zijn zowel in staande als liggende stand beschikbaar. Nog beter zou zijn als er groepsgesprekken kunnen plaatsvinden, helaas is dit nog niet mogelijk. WhatsApp is hier wel mee bezig om dit zo snel mogelijk te kunnen uitrollen. Op dit moment zijn er dus alleen één-op-één gecodeerde oproepen beschikbaar op je WhatsApp desktop-app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *