Eindelijk: Netflix-concurrent van Apple komt binnenkort?

Eindelijk: Netflix-concurrent van Apple komt binnenkort?
Nog wel een klein vraagteken.

Over Apple’s eigen streamingdienst is al veel gesproken en geschreven. Feit is echter dat er nog helemaal geen streamingdienst is om naar te kijken. Het duurt maar en het duurt maar. Volgens een nieuwsbericht is het geduld niet voor niets geweest. Apple’s streamingdienst zou niet ver meer van ons verwijderd zijn.

Dat claimt The Information. Volgens de site lanceert Apple zijn streamingdienst in april. De dienst moet gaan concurreren met partijen als Netflix, Amazon Prime Video en Hulu. Naast Music, Pay en iCloud zou dit de vierde grote eigen service van de Amerikaanse techgigant zijn.

Wat Apple gaat vragen voor de dienst is nog onbekend. Verwacht een maandbedrag tussen de 10 en de 15 euro. Het is tevens nog niet duidelijk of de streamingdienst ook in Nederland meteen met de lancering bekeken kan worden. Apple moet aan de bak om de concurrentie aan te gaan. Ook Disney werkt aan een eigen streamingdienst. Nederland zal een moeilijke markt worden. Hier is vooral Netflix ingeburgerd, terwijl Hulu juist in de Verenigde Staten weer een zeer grote speler is. Naast een videostreamingdienst zou Apple ook bezig zijn met een platform voor games.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *