Eindelijk: Netflix komt naar het vliegtuig

Netflix
Het mocht tijd worden.

Vliegtuigmaatschappijen proberen te innoveren, maar in sommige zaken lopen ze hopeloos achter. Zo is de beeldkwaliteit van een scherm aan boord vaak om te huilen (Economy) en is de content ook niet altijd even goed. Gelukkig gaat daar verandering in komen.

In plaats van het soms hopeloze aanbod van een vliegmaatschappij, komt Netflix naar de lucht. Vanaf volgend jaar is content via de Amerikaanse streamingdienst te kijken bij een select aantal vliegtuigmaatschappijen. Verwacht echter niet de kwaliteit die je thuis gewend bent. Zo zal Netflix gebruik gaan maken van de internetverbinding in het vliegtuig. Zoals je wellicht weet is de snelheid beperkt. Content zal dan ook -helaas- in DVD-kwaliteit worden aangeboden. De deelnemende maatschappijen hebben overigens geen primeur in handen. Virgin Atlantics was de eerste met Netflix aan boord.

Sommige vliegtuigmaatschappen accepteren een eigen mobiel apparaat. Via de Netflix-app op je smartphone kun je content offline beschikbaar stellen. Zo kun je toch films en series in hoge kwaliteit bekijken. Helaas accepteert niet iedere maatschappij dat. Ook heeft dit met regelgeving te maken. Zo worden mobiele apparaten niet geaccepteerd op vluchten naar China. Laptops, tablets en smartphones moeten de gehele vlucht uitgeschakeld blijven. (via Engadget)

Nog geen reacties

  1. Om even eerlijk te zijn naar de vliegtuigmaatschappijen toe: het zijn de vliegtuigen die achterlopen, vaak niet de maatschappijen. Even zo’n intercontinentaal vliegtuig uit de running nemen en voor de 150 – 350 stoelen een nieuw entertainment systeem inbouwen; dat doe je niet even. Kost klauwen vol geld. De meesten doen dat op het moment het hele interieur aan vervangen toe is.
    En het komt ook voor dat een vergelijkebare vlucht met dezelfde airline in een ouder vliegtuig gewoon goedkoper is!
    En over het aanbod moeten we ook niet zeiken vind ik. Vaak zijn er genoeg films aanwezig die nog niet in goede DVD-kwaliteit online te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *