Eindelijk: een nieuwe Apple TV?

Apple tv box
Ja, het gaat weer om een gerucht. Maar dit keer een héél betrouwbaar gerucht. Het lijkt er nu toch echt op dat er een nieuwe Apple TV aankomt.

Want dit bericht komt van niemand minder dan 9to5Mac, en als je de geruchten rond Apple een beetje volgt dan weet je dat dit een behoorlijk betrouwbare bron is. Opnieuw beroept de site zich op niet nader gespecificeerde bronnen.

De nieuwe Apple TV zou in september verschijnen en op iOS 9 draaien. Het gaat om een speciale aangepaste versie van het besturingssysteem dat gebruik maakt van de nieuwste mogelijkheden van Siri. Zo kun je in één keer zoeken naar films op de iTunes Store, Netflix en in andere apps.

De geruchten dat er volgende maand een nieuwe Apple TV zal worden getoond gingen al tijden, maar voor het eerst heeft zich nu een zeer betrouwbare bron als 9to5mac bij deze stroom aangesloten. In hun artikel komen meerdere nieuwe Apple TV-functies terug waar al eerder over is gespeculeerd, zoals ondersteuning voor apps en een nieuwe afstandsbediening. Deze zou beschikken over zowel Bluetooth als infrarood en een ingebouwde touchpad hebben die het spelen van games makkelijker maakt.

Specificaties en redesign

De huidige Apple TV heeft 8GB opslag en 512MB RAM. De opslag zou minimaal 32 GB worden en de RAM zou verdubbelen naar 1GB. Het nieuwe model wordt dunner en iets wijder. Met het oog op de raadloze Bluetooth- en Wi-Fi-signalen zou de behuizing voornamelijk uit plastic bestaan.

Volgens geruchten staat er een iPhone-evenement gepland voor 9 september – hier zou de nieuwe Apple TV wel eens kunnen worden onthuld.

Eén reactie

  1. Geruchten over een Apple Tv met AppStore gaan al zo lang.
    Ben benieuwd of dat nu echt gaat komen, het nut is er niet zo, apps die door Apple worden goedgekeurd (HBOGO/Showtime enz) worden automatisch gepushed, dus het nut is er niet zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *