Eindelijk! Samsung gaat een opvouwbare telefoon maken

Eindelijk! Samsung gaat een opvouwbare telefoon maken
De wederopstanding van de klaptelefoon. Volgend jaar kunnen we het van Samsung verwachten, maar op een andere manier dan we gewend zijn.

In een interview met ZDnet heeft Samsung-topman Lee Chang-hoon aangegeven dat ze eind volgend jaar een toestel met een flexibel scherm op de markt zullen brengen, die je kunt opvouwen als een klaptelefoon. Hij claimt dat ze eind 2015 rond de dertig á veertig duizend flexibele displays per maand kunnen produceren bij dochterbedrijf Samsung Display.

Samsung heeft al wel een gebogen scherm op de markt gebracht (Note Edge), maar van een flexibele telefoon is nog geen sprake. Vorig jaar werd al wel de intentie uitgesproken om in 2015 apparaten met flexibele schermen op de markt te brengen. Niet lang daarna lekte een patentaanvraag uit voor een opvouwbare tablet (driedelig). Ook concurrent LG werkt aan flexibele schermpjes.

Flexibele telefoons, we gaan het eind 2015 zien bij de Koreanen. We gokken erop dat de opvouw-iPhone daarom ergens rond 2017 zal verschijnen.

Fotocredit: Nick Trumbo

Nog geen reacties

  1. Vraag me af wie hier baat bij heeft, is natuurlijk nog een concept maar het uiteindelijke model zal 100% zeker een stukje dikker zijn dan de huidige smartphones. Aan de andere kant kan er op eenzelfde footprint potentieel een groter scherm toegepast worden, maar wie daar op zit te wachten?

    Of Apple er zo happig op is vraag ik me af, hebben ze dadelijk weer rechtzaken all over the place…

  2. Episch! Hebben! Gaaf!

    Phablets zijn erg fijn voor browsen, maar onhandig groot voor broekzak en bellen… Dit is de ideale combinatie m.i.
    En eerlijk: wie vindt het nou oprecht belangrijk dat je telefoon tegenwoordig maar 6mm dik is.. 12-15mm is ook dun genoeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *