Eindelijk: Siri spreekt en verstaat Nederlands vanaf iOS 8.3

Siri-Nederland
Het heeft even geduurd, maar binnenkort kunnen we onze iPhone en iPad bedienen door er in het Nederlands tegen te praten.

Tot nu toe verstaat iOS-spraakassistent Siri negen verschillende talen, en daar komen er vanaf update 8.3 nog eens acht andere bij. De website 9to5Mac ontdekte de nieuwe talen in de bètaversie van het besturingssysteem. Naast het Nederlands moet Siri ook Deens, Zweeds, Portugees, Turks, Thais, Russisch en Indiërs met een Engels accent kunnen verstaan.

Siri-Nederland

Publieke bèta
Voordat iOS 8.3 later dit jaar verschijnt, brengt Apple echter eerst iOS 8.2 nog uit in maart. Liefhebbers van Siri kunnen er echter al eerder mee aan de slag, omdat iOS 8.3 naar alle waarschijnlijkheid een publieke bèta krijgt. Dit is de eerste keer dat Apple dit doet, en kan op deze manier het besturingssysteem op grote schaal testen.

Bovenstaande afbeelding laat zien wat we allemaal tegen Siri kunnen zeggen als de Nederlandse taal doorgevoerd wordt. Niet alleen “Zet een wekker om kwart voor zeven”, maar ook “Vertel Suus dat ik onderweg ben” moet duidelijk genoeg zijn voor Siri om tot actie over te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *