Eindelijk! Sony kondigt nieuwe Gran Turismo aan

Gran Turismo Sport
Na een lange tijd van wachten is er eindelijk meer info. Gran Turismo Sport is hier en is klaar om de strijd met de concurrentie aan te gaan.

Het was heel lang stil rondom het fenomeen ‘Gran Turismo’ en menig gamer vroeg zich af of men bij Polyphony Digital misschien de handdoek in de ring had gegooid. Maar neen, de Jappen komen terug met The Real Driving Simulator.

In een 2 minuut durende trailer zien we naast een aantal racers oa een Lamborghini Veneno en de vernieuwde Mazda MX-5 voorbij komen. Ook duikt het FIA-logo op, wat duidt op een nieuwe samenwerking met de raceorganisatie.

Of Gran Turismo Sport, zoals de nieuwe game gaat heten, een volwaardige opvolger wordt van Gran Turismo 6 is nog maar de vraag. Vermoedelijk dient dit deel als een spin-off van de huidige serie en zal de focus vooral liggen op competitieve races. Een uitgebreide offline carrière-modus zul je in dit deel hoogstwaarschijnlijk niet aantreffen. Check de allereerste trailer van de nieuwe game op Autojunk!

Nog geen reacties

  1. Ik ben benieuwd, ben bij 5 afgehaakt. Voornamelijk vanwege het zwaar teleurstellende motorgeluid van alle auto’s. Alsof je met een stofzuiger over de baan ging… Hopelijk pakken ze dat nu eindelijk ook eens aan, maar ik vrees het ergste. Onze Japanse vrienden missen een beetje emotie. Graphics en rijbeleving etc was altijd prima op orde.

      • @tofas:
        1. loopt soepeler.
        2. Mooier geluid.
        3. Leukere keuze qua auto’s. 4. Je hoeft niet telkens 7 jaar te wachten op een nieuwe titel. Alle auto’s zien er gelikt uit.
        5. Leukere en gevarieerdere offline races.
        6. Veel mogelijkheden qua customizen van je auto.
        7. Je hebt niet van die gare nepconcepts. (Kom op, dan had ik RidgeRacer of WipeOut weer gespeeld).
        8. Je kan je eigen muziek als menu en race achtergrond muziek gebruiken.
        9. Zowel toegankelijk voor de beginnende gamer als gevorderde.
        10. Veel betere DLC packs qua auto’s.

        Daarom. Was getekend, Eem GT liefhebber.

      • @tofas: inderdaad omdat ik een xbox one heb, en vind GT persoonlijk helemaal niks. Vind het verschrikkelijk rijden en bij Forza heb je gewoon zoveel meer mogelijkheden qua preformance upgrades en je auto painten en bestikkeren zoals je zelf wilt.

  2. Gran Turismo 6 is bijzonder slecht, gelukkig was Drive Club dat ook. Helaas zullen ze goed hun best moeten doen sinds Project CARS wel erg goed is op de console maar gelukkig de enige directe concurrent. Die carriere is ook een beetje waarom veel gamers na deel 4 al afhaakten omdat deze nergens op sloegen en de online race games ronduit slecht waren. Mooi dat ze zich gaan focussen op de online racers, tot die tijd vermaak ik me wel met Project CARS. Als ze het helemaal goed aanpakken gaan hun ook voor Oculus support, de laatste update aan Project CARS is namelijk om met een Oculus te kunnen racen.

  3. Assetto Corsa, iRacing, Live for Speed zijn toch echt beter in physics. Forza en Gran Turismo zien er zeer gelikt uit, spelen ook niet onaardig maar is meer simcade dan simulator. Het aanbod wagens is natuurlijk ook overweldigend.

    Ik blijf bij Assetto Corsa, geweldige physics!

  4. Ben altijd een Gran Turismo fan geweest, geweldige titels. Maar bij 5 ben ik de interesse verloren. Het racen voor de lol werd minder en bij 6 kan ik de vooruitgang niet echt zien. En dat terwijl Forza telkens beter wordt.

    Ben ook geen hardcore gamer. Dus Forza voldoet prima. Af en toe na een lange dag de console aanzetten, een Mercedes E63 uitzoeken, beetje Brabus goodies erop knallen, iets kietelen, en driftjes leggen op Fujimi Kaido: werkt heerlijk rustgevend. Gran Turismo is leuk, maar 70 rondjes rijden met een Yaris op wieldoppen is niet mijn ding, zelfs niet voor een nerd als mij ;-).

      • @bassx: dat zou kunnen, daar heb ik nul verstand van. Forza draait soepeler, heeft een leuker aanbod van auto’s, beter geluid, alle auto’s hebben een goed interieur, de tegenstanders zijn wat agressiever (maakt racen leuker) en je komt sneller bij de leuke races en auto’s. En qua realisme heeft het wel grote stappen gezet. Het is geen simulator, maar je moet wel een beetje letten op rempunten enzo (in tegenstelling tot NFS spellen waarin je volgas het kan uitspelen… :-))

  5. Hmm… ben inmiddels na 15 jaar afgelopen jaar afgestapt van de playstations en GT. Heb ze allemaal vanuit nostalgie bewaard van PS1 t/m PS3. Maar nu dat gezeik met compatibility van Logitech G27 met PS4 was de druppel. Wilde wachte met PS4 tot nieuwe GT of Project Cars, maar nu een goede game desktop gekocht (Voor een goed nieuw stuur + PS4 ben je bijna hetzelfde kwijt) en daar draait Project Cars als een tierelier op. Dat trage laden van de PS3 met GT6 is voorgoed historie, games als Assetto Corsa kan ik nu ook spelen… Veel meer flexibiliteit in hardware, goedkoop kunnen upgraden en de beste race sims zijn er toch voor de PC. Kan het iedereen aanraden… 😉

  6. Als ik eerlijk ben vind ik het artikel een beetje karig. Naast de trailers is namelijk ook de volgende informatie vrijgegeven:

    De game bevat de FIA Gran Turismo World Championships, een reeks toernooien die officiëel door de FIA erkend zijn. Je hebt de Nations Cup waarin je je land vertegenwoordigt en je hebt een Manufacturers Cup, waarin je de eer van je favoriete merk probeert te verdedigen. Trainingen, kwalificaties en races vinden plaats op gezette tijden, net als in een echt race weekend en de kampioenschappen lopen het hele jaar door. Aan het eind van het jaar worden de klassementsleiders van de verschillende categorieën uitgenodigd voor de FIA World Finals, een jaarlijks terugkeerden evenement waar de daadwerkelijke kampioenen uit moeten komen. Die kampioenen worden samen met de rest van de kampioenen uit FIA raceklassen (F1, WEC, WRC etc.) op het FIA gala in Parijs gehuldigd. De exacte releasedatum van het spel is nog niet bekend, maar Kazunori Yamauchi heeft aangegeven dat een open beta in het voorjaar van 2016 plaatsvindt.

  7. zowel gt5 als 6 waren volkomen k*t, deze laat ik lekker links liggen, ze hebben het goed verpest met de voorgaande troep. Hoe dan ook verwacht ik niet dat ze deze game voor 2020 uit gaan brengen, het is ze tenslotte nog nooit gelukt een game binnen 4 jaar na aankondiging uit te brengen.

  8. Mijn GT ervaringen zijn ook niet om over naar huis te schrijven, de auto’s klinken niet slecht maar gewoon echt dramatisch, de 1e need for speed heeft nog realistischer geluid en het is net alsof je over de baan glijdt ipv rijdt. Neh ik ben blij dat ik een xbox heb met Forza 6=

    • @boenket97: Dat is inderdaad wel jammer. Als je een stuur op de PS4 wilt gebruiken, dwingen ze je in feite om een nieuw peperduur stuur te kopen (G29 of T500RS) of een goedkoper, minder goed stuur te kopen dat wel ondersteund wordt maar niet de preciesie en feedback van de G27 heeft. Erg jammer, de G25 en G27 zijn populaire stuurtjes. Ondanks dat die niet meer gemaakt worden zouden spelfabrikanten die wel compatible moeten maken vind ik.

  9. Ik snap niet dat de meeste gt6 zo slecht vonden, na mij zeggen gewoon een goeie race game hoor en realistsch als je kijkt naar weglegging van de wagen ect. Veel lol mee gehad ! Je voelt goed wat de auto doet,zelfs met een controller, ik vind hem qua rijden vergelijkbaar met Project Cars alleen als je de curbs raakt in Projecr Cars doen auto’s echt raar , niet realistisch voelt t aan, dat doet GT6 beter visual gezien. Sound in Gt6 kan idd beter maar toch zijn het de echte geluiden van de auto’s alleen klinken ze niet echt goed, op een stel goeie Bose boxen klinkt het allemaal al een stuk beter. En t is ook per auto; 458 italia klinkt gewoon perfect , net zoals alle andere Ferarri’s in the game. Maar het kan beter en dat bewijst Project Cars. Gt6 mist ook schakelmoment geluidje tussen het schakelen daardoor klinkt het soms nog onrealistischer, met g27 wheel en manual shifter clutch klinkt alles in 1 keer stukken beter. Project Cars is btw wel baas qua geluid , forza6 overtreft het niet , daar klinkt een Aygo zelfs als een v8. Niet mijn ding. Driveclub is ook gewoon een hele lekkere race away game, gewoon tussen hangertje , semi -realistisch semi-arcade. Btw kan niet w8 op GT7 ! Als ik zie wat Driveclub al uit de ps4 kan halen ben ik echt benieuwd !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *