Eindelijk! Twitter gaat accounts beter beveiligen

Twitter hacked
Gehackte Twitter accounts zijn de laatste tijd schering en inslag. Gisteren was persbureau AP nog het haasje en zelfs Noord-Korea moest het ontgelden. Gelukkig komt Twitter nu met een oplossing.

Dat gaat Twitter doen in de vorm van two-step-authentication of two-step security, oftewel een systeem waarbij meer nodig is dan een gebruikersnaam & wachtwoord om in te loggen. Bij het inloggen is ook een extra code nodig die bijvoorbeeld per SMS naar je telefoon wordt gestuurd of die je via een app kan genereren.

Bedrijven als Google, Facebook, Dropbox en sinds kort Microsoft bieden dit al aan. Uiteraard is ook deze manier niet 100% waterdicht, maar het biedt wel meer zekerheid. In het dagelijks gebruik kan het soms een beetje omslachtig zijn, maar de veiligheid die er tegenover staat is het zeker waard.

Een gehacked Twitter account kan lastig of vervelend zijn, maar bedenk je eens wat er allemaal kan gebeuren als mensen toegang krijgen tot je Facebook, Dropbox of Gmail/Outlook. (via: wired.com)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *