Eindelijk: USB-C naar Apple Lighting kabel van derde partij

Eindelijk: USB-C naar Apple Lighting kabel van derde partij
Dat heeft even geduurd.

Langzamerhand neemt zelfs een merk als Apple afscheid van de eigen Lightning-constructie. De Macbooks van tegenwoordig komen met USB-C en ook de iPad Pro heeft de aansluiting inmiddels. In een overgangsperiode, waar we nu in zitten, is het afwachten tot ook de eerste iPhone er komt met USB-C.

Teven onderdeel van een overgangsperiode zijn de stekkertjes. Van A naar B en van B naar A, je kent het wel. Apple had heel lang het alleenrecht op dat gebied. Wie een USB-C naar Apple Lightning-aansluiting wenste te kopen kon alleen bij Apple terecht. Daar moet je 10 euro betalen voor een lullig kabeltje. Een kabeltje die je aansluit via een 3.5mm-ingang.

Gelukkig is die alleenheerschappij nu voorbij. Op CES in Las Vegas heeft Belkin een positieve aankondiging gedaan. Het merk komt met een eigen USB-C naar Lightning kabel op de markt. Het is de eerste derde partij die de kabel gaat aanbieden. Dit is onderdeel van een nieuwe reeks genaamd de BoostCharge. Tevens vallen USB-A naar Lightning en USB-A naar USB-C onder deze serie. USB-C naar Apple Lighting kabel betekent onder meer dat je iPhone snel kan laden, wat toch wel erg fijn is anno 2019.

Nog geen reacties

  1. Heb sinds afgelopen week een nieuwe iPad Pro. Top dat merken cq Apple meer gaan doen met USB-C, want bijna alles is USB-C tegenwoordig. Maar wat er echt moet komen is een dongel van lightning naar USB-C. Ik gebruik nu mijn oude oortjes met jackplug en een jackplug->USB-C dongel, maar dan moet ik twee sets oortjes gebruiken.

    Ohja, ik weet dat dit Apple-haters en ‘KOOP DAN AIRPODS!!1!1!!’ volk triggert, maar feit blijft dat de iPad Pro de beste tablet is die ik in jaren heb gebruikt, dus dan ben ik heel erg bereid om dit soort kleine concessies te maken. Maar een lightning->USB-C dongel zou fijn zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *