Eindelijk: VLC-app maakt rentree in de App Store

 VLC-mediaspeler is weer terug in Apple's App Store
Goed nieuws! De VLC-mediaspeler is weer terug in Apple’s App Store.

Wie ooit met VLC heeft gewerkt, weet dat het een van de fijnste videospelers ooit is. Vrijwel alle courante videoformaten doen het, en dat is zeker op het besturingssysteem van Apple een groot voordeel, aangezien de standaard videospeler in iOS ietwat beperkt is. Even een DivX- of MKV-videobestand afspelen is er niet bij op een iPhone, iPod of iPad, maar met de VLC-app kan het wel.

Vaker verdwenen

De VLC-app heeft een haat/liefde-verhouding met de App Store van Apple. De app verdween in 2011 voor het eerst uit de app-winkel, omdat de makers van die app de GPL-licentievoorwaarden schond. Daarna retourneerde de app in 2013, totdat het in 2014 opnieuw verdween. De reden daarachter was niet duidelijk, maar VLC zei destijds met Apple aan ‘een oplossing’ te werken.

VLC voor iOS is nog niet voor iedereen beschikbaar. Op dit moment kunnen alleen gebruikers die de app eerder al eens gedownload hebben de app opnieuw binnenhalen via hun eerdere aankopen, of de huidige versie updaten naar versie 2.4.1.. Zoeken binnen de App Store naar VLC levert nog geen resultaat. Tegen TechCrunch heeft VLC aangegeven
dat ze dit doen om de app nog even te testen bij een kleine groep groep gebruikers. Vermoedelijk komt de app volgende week voor iedereen in de App Store te staan.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *