Eindelijk weer met zijn allen FaceTimen bij Apple

Apple-facetime-bug-fix
Update iOS 12.1.4 met bugfix voor privacylek FaceTime eindelijk uitgebracht.

Nadat Apple de meldingen eerst straal negeerde was er plotseling grote paniek toen FaceTime lek bleek. Je kon namelijk, zonder dat de andere gebruiker daarvan op de hoogte was, mensen uitnodigen om mee te kijken met de cam en mee te luisteren aan gesprekken door hen toe te voegen aan een FaceTime groepsgesprek. Hoe schadelijk dit kan zijn voor de privacy is duidelijk. Toen Apple het ook door had nam ze dan ook geen halve maatregelen en werd FaceTime voor groepen op serverniveau uitgeschakeld.

Men beloofde daarna de problemen in de software snel te verhelpen, maar ook dat bleek moeilijker dan gedacht. Inmiddels is het dan zo ver en wordt update iOS 12.1.4 uitgebracht. Als iedereen die aan een groepsgesprek in FaceTime wil meedoen deze update heeft geïnstalleerd is groepsFaceTime weer mogelijk. De update wordt op de gebruikelijke manier verspreid. Dit betekent dat deze automatisch wordt geïnstalleerd als je de auto-update functie aan hebt staan, een Wifi-verbinding hebt en minimaal 50% batterijvoeding over hebt.

Je kunt natuurlijk ook jouw iPhone aan de oplader leggen en zelf via ‘instellingen-algemeen-software update’ de update ophalen en installeren. Een derde optie is om jouw iPhone via de USB-kabel met een PC of tablet te verbinden en de update te installeren via iTunes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *