Eindelijk WiFi beschikbaar in Connexxion-bussen

Auteur: , 3 Reacties
Connection bussen Wifi

Inmiddels kan je op bijna elke mogelijke plek gebruik maken van WiFi: in supermarkten, op treinstations en zelfs in gehele gebieden. Binnenkort is het eindelijk ook mogelijk om WiFi te ontvangen in de bus.

Althans, in de bussen van Connexxion. De vervoerder is helaas alleen nog maar actief in de Noord-Hollandse regio’s Haarlem-IJmond, Noord-Holland-Noord en de Gooi en Vechtstreek. Connexxion gaat komende tijd 263 van zijn bussen voorzien van WiFi-apparatuur, die door T-Mobile aangeleverd wordt. De provider voorziet met zijn Hotspots ook bijna alle treinen in Nederland van WiFi.

Naast WiFi werkt de vervoersmaatschappij ook aan USB-oplaadpunten in de bus, zodat smartphones en andere meuk tijdens de busreis opgeladen kunnen worden. Handig!

Connexxion investeert 540.000 euro in het opzetten van de WiFi-netwerken. Dat geld wordt uit de boetepot van het bedrijf betaald: een reservepot die door Connexxion gevuld wordt wanneer bussen te laat rijden. Dat zal wel een flinke pot zijn.3 reacties

Jammer, Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond. Daar kom ik juist niet per bus… Doet concurrent Arriva toch wel beter en eerder met de bussen naar Schiphol en ook met wifi en usb-aansluitingen.
“Dat zal wel een flinke pot zijn.”

Hahaha
Connexion
Connecting people :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).