Eindelijk! Windows 10 stopt met deze ouderwetse actie

Eindelijk! Windows 10 stopt met deze ouderwetse actie
We leven toch niet meer in 2002?

Diverse zaken van vroeger zijn nog steeds ingebakken in het Windows van vandaag. Bijvoorbeeld snelkoppelingen op een bureaublad, om maar een voorbeeld te nemen. Daar is niets mis mee en het is juist jammer te noemen dat er in sommige opzichten keuzes zijn gemaakt om handigheden van 10-15 jaar terug niet mee te nemen in Windows 10.

Wat vroeger -en nu- nog steeds de gewoonste zaak van de wereld is dat je een USB-apparaat niet zomaar uit een computer of laptop trekt. Technisch gezien zouden bestanden op de stick corrupt kunnen raken door abrupt de stick uit de computer te trekken. Door op ‘eject’ te drukken in het besturingssysteem sluit de software de USB-stick af en kan deze veilig verwijderd worden. Een handeling die je, als het goed is, al kent sinds je zo’n beetje de computer dagelijks in gebruik neemt.

Windows 10 gaat stoppen met het waarschuwen van gebruikers met de introductie van de Quick Removal-optie. Vanaf versie 1809 kun je met Quick Removal naar hartelust je USB-stick trekken uit de poort zonder gevolgen. Windows 10 heeft een ingebakken feature die voorkomt dat de bestanden op de stick mogelijk beschadigd kunnen raken.

Deze optie staat vanaf versie 1809 standaard ingeschakeld. Nu is dat nog de Better Performance-modus. Wil je toch blijven gebruik maken van Better Performance, dan zul je vanaf versie 1809 dit handmatig moeten aanvinken. Let wel, met Better Performance is het wél de bedoeling datje van te voren op eject drukt alvorens je de stick uit de computer haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *